Έχουμε θέμα

Ιδιοκτήτης 57 διαμερισμάτων στην Λάρνακα πουλά τις πολυκατοικίες στην τράπεζα- Οικογένειες σε απόγνωση: «Δεν έχουμε πού να μείνουμε»

Νέο σοβαρό πρόβλημα στέγασης προκύπτει στη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα της Ορόκλινης, αφού ιδιοκτήτης 6 μπλοκ διαμερισμάτων, 57 στον αριθμό, αποφάσισε να τα δώσει στην τράπεζα ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του. Οικογένειες ωστόσο αδυνατούν, να στεγαστούν με τα σημερινά δεδομένα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Tothemaonline, τα πλείστα από τα 57 διαμερίσματα έχουν αδειάσει, ενώ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και οι τελευταίοι ένοικοι πρέπει να τα εγκαταλείψουν μετά από σχετική προειδοποίηση που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης.

Προκύπτει όμως σοβαρό πρόβλημα για τέσσερις οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες(άνεργοι, λήπτες δημοσίου βοηθήματος και καρκινοπαθείς) που δεν βρίσκουν χώρο για να στεγαστούν, αφού μέχρι στιγμής πλήρωναν για ενοίκιο ποσά της τάξεως τον 180-250 ευρώ.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την ιδιοκτήτη των κτηριακών συγκροτημάτων, ο οποίος ανέφερε ότι δεν φέρει ευθύνη για το συγκεκριμένο πρόβλημα που προκύπτει, αφού θέλει να τα πωλήσει και να ξοφλήσει χρέη του. Επιπρόσθετα, μας ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να εξεύρει στέγη -σε αυτούς που δυσκολεύονται- με ενοίκιο 400 ευρώ τον μήνα.

Κάτοικος της πολυκατοικίας μιλώντας στο ThemaOnline δήλωσε πως αυτή τη στιγμή, τέσσερις οικογένειες που ο ίδιος γνωρίζει βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Πρόκειται σύμφωνα με την καταγγελία του για μέλη ευπαθών ομάδων που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα και πρέπει άμεσα η πολιτεία να βρει λύση στο πρόβλημά τους.

Ανέφερε, επίσης, πως κατά τους τελευταίους 6 μήνες, έχει αποκοπεί στα κτηριακά συγκροτήματα η υδροδότηση (μεταφέρουν πλέον νερό με βυτιοφόρα) λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 30.000 ευρώ με την απόφαση όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης να έχει ληφθεί από την κοινότητα.

Το όλο θέμα που προκύπτει με τις τέσσερις αυτές οικογένειες φέραμε σε γνώση του Γραφείου Ευημερίας με αρμόδια ανώτερη λειτουργό να διαβεβαιώνει ότι θα εξετάσουν την υπόθεση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »