Οικονομία

Ιατρική Σχολή στη Λάρνακα – Θα στεγαστεί στο χώρο διυλιστηρίων

Πηγή: offsite.com.cy

Έστειλε αίτημα στο ΥΠΕΣ για το χώρο ο δήμος Λάρνακας – Ξεκινούν τα pre medicine μαθήματα από Σεπτέμβρη

Δεν σταματά τις προσπάθειες ο Δήμος Λάρνακας ώστε να αποκτήσει πανεπιστημιακές σχολές.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η συνεργασία του Δήμου Λάρνακας με το ΤΕΠΑΚ. Από τον Σεπτέμβρη του 2022 θα προσφέρεται στην πόλη της Λάρνακας το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΠΑΚ, του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Ταυτόχρονα γίνονται και προσπάθειες για την δημιουργία Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Έπεσαν οι υπογραφές για Ιατρική Σχολή – Ξεκινούν τα μαθήματα στο  UCLan Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με το University of Balamand του Λιβάνου για κοινή ανάπτυξη Ιατρικών Σπουδών αλλά και την δημιουργία Ιατρικής Σχολή.

1

Όπως δήλωσε στην Offsite ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «το University of Balamand του Λιβάνου θέλει να δημιουργήσει full time Ιατρική Σχολή στη Λάρνακα σε συνεργασία με το UCLan. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα pre medicine μαθήματα από το UCLan». 

Η συνεργασία αυτών των δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στο τομέα των Ιατρικών Επιστημών αλλά και με την δημιουργία νέας Ιατρικής Σχολής, με έδρα την επαρχία και πόλη της Λάρνακας με εκατοντάδες φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, την Λάρνακα αλλά και για τα ίδια Πανεπιστήμια.

Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Βύρας, ο δήμος Λάρνακας βρίσκεται στο ψάξιμο χώρου όπου θα στεγαστεί η Ιατρική Σχολή.

2

«Έχουμε αποστείλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο των πρώην διυλιστηρίων και να στεγαστεί εκεί η Ιατρική Σχολή».

Την ίδια ώρα ο κ. Βύρας αποκάλυψε πως και το Alexander College βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συνεργασίας με βουλγαρικά πανεπιστήμια για κτηνιατρικές σπουδές και σπουδές ιατρικής.

Ποιο είναι το University of Balamand του Λιβάνου

Το University of Balamand είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και δεύτερο στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια του Λιβάνου και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η Ιατρική του Σχολή.

3

Σχετικά νέα

X
Translate »