ΑΕΚ

Ιάκωβος Παντελή σε συνέντευξη στο “R”: «Η καρδιά μου χτυπάει στο… πρασινοκίτρινο»! (Μέρος 1 από 3)

Πηγή: rebound.com.cy

Πριν από λίγες μέρες, είχα υποσχεθεί ότι για τον Ιάκωβο Παντελή, θα επανερχόμουν με κάτι πιο δυνατό, αλλά (ακόμα) δεν είναι αυτό που ακολουθεί (υπομονή ως απόψε, όταν θα αναρτηθεί το… τρίτο μέρος).

Δηλαδή, η παρακάτω –εφ` όλης της ύλης- συνέντευξη, που είναι και η πρώτη αναλυτική που παραχωρεί ο αρχηγός της ενοποιημένης ομάδας, μετά την άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ!

Την αγαπημένη του ομάδα, όπως ο ίδιος θα τονίσει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο των λεγάμενων του.

Για το ποιος είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ, δε νομίζουμε να είναι ανάγκη να «πριονίζουμε τα πριονίδια»!

Άλλωστε, στην πόλη του Ζήνωνα, τη Λάρνακα, όλοι το ξέρουν καλύτερα από τους υπόλοιπους και όσον αφορά τους υπόλοιπους και τον σέβονται και τον υπολογίζουν –και χωρίς να υποτιμάται η αγωνιστική αξία κανενός συμπαίκτη του-, τον υπολογίζουν περισσότερο από τον κάθε άλλον!

Άλλωστε αυτό αποδείχθηκε (για μιαν ακόμα φορά) στην τελική φάση των πλέι-οφ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Εκ του αποτελέσματος και βάση της σειράς νικών που είχε η συγκλονιστική σειρά των αναμετρήσεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Κεραυνό, το πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε το πιο καθοριστικό.

Οι βασικές ενότητες

Όσο για τη συνέντευξη του Ιάκωβου Παντελή, αυτή είναι χωρισμένη σε τέσσερις βασικές ενότητες.

Η φετινή πορεία, η δική του προσωπικότητα και προσφορά, το πρωτάθλημα και πως το είδε ο ίδιος και το δικό του μέλλον.

Προχωράμε λοιπόν, με την ανάρτηση του πρώτου μέρους από τα τρία που χωρίσαμε τη συνέντευξη του Ιάκωβου Παντελή, του αρχηγού της ΑΕΚ:

Πρωτάθλημα και Κύπελλο…

Κάτοχος και των δυο Τίτλων λοιπόν η ΑΕΚ, με το αποτέλεσμα της χρονιάς, δίχως άλλο να αφήνει ικανοποιημένο τον αρχηγό της πρασινοκίτρινης ομάδας:

 «Αυτό είναι δεδομένο. Όταν μέσα από μιαν δύσκολη χρονιά (με τις ιδιαίτερες συνθήκες), η ομάδα μου κατάφερε να κατακτήσει και τους δυο τίτλους, δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ικανοποίηση!

Το παλέψαμε, γιατί το πιστέψαμε, γνωρίζοντας ότι και στους δυο τελικούς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πανίσχυρο και σεβαστό αντίπαλο, όπως είναι ο Κεραυνός.

Ένας αντίπαλος, μόνιμα πρωταγωνιστής εδώ και πάρα πολλά χρόνια, του οποίου το πρεστίζ δεν του επέτρεπε κάτι άλλο, εκτός από το να έφθανε και στους δυο τίτλους και αυτό ακριβώς ήταν που μεγαλώνει το μέγεθος της επιτυχίας μας.

Η αξία και οι στόχοι του αντιπάλου».

Για να φθάσει μια ομάδα σε μιαν επιτυχία, όλα τα γράμματα της συγκεκριμένης λέξης, επιβάλλεται να είναι γραμμένα με κεφαλαία και αυτό ακριβώς εννοεί ο αρχηγός της ΑΕΚ, αναφερόμενος στην ομάδα του:

 «Ακριβώς αυτό! Ήμασταν ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία, μια οικογένεια με το κάθε μέλος της, έτοιμο να θυσιαστεί για τους άλλους και οι άλλοι, έτοιμοι να θυσιαστούν για τον έναν!

Όλοι είδαν τις δυσκολίες μέσα από τις οποίες, καταφέραμε να φθάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στον τέταρτο τελικό και αυτά που ακολούθησαν, πριν τον πέμπτο.

Όμως δεν θα σταθώ στα γεγονότα. Απλά, τα γεγονότα εκείνα, ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία, να αποδεικνύαμε το πόσο δυνατή οικογένεια ήμασταν, δηλαδή ομάδα με όλα τα γράμματα, κεφαλαία!

Κάτι που δεν περιοριζόταν μόνο στα αποδυτήρια, αλλά εκτεινόταν στη διοίκηση, στους προπονητές, στον κόσμο και στις οικογένειες μας.

Ήμασταν όλοι, ένα!

Εδώ όμως έχω να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό! Ότι, χωρίς τον κ. Ντίνο και στον αδελφό, Ανδρέα Λευκαρίτη, δεν θα υπήρχε η ΑΕΚ, για την οποία, όλοι είμαστε τόσο υπερήφανοι, επειδή σε αυτήν την ομάδα, όλοι είμαστε ένα.

Η οικογένεια Λευκαρίτη, πάντα ήταν και είναι δίπλα μας, σε κάθε στιγμή, είτε μικρή είναι αυτή η στιγμή, είναι μεγάλη!

Κύριε Ντίνο και Ανδρέα, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. Εσείς ξέρετε»!

Τι πρόσφερε ο ίδιος

Πολλοί έλεγαν… «αν η ΑΕΚ δεν είχε τον Ιάκωβο»… Όμως τον είχε και ο ίδιος ρωτήθηκε για τη δική του συμβολή στην κατάκτηση και των δυο τίτλων:

 «Ναι η ΑΕΚ, έχει τον Ιάκωβο και ο Ιάκωβος, είναι πιστός στρατιώτης της αγαπημένης του ομάδας και η καρδιά του χτυπάει σε πρασινοκίτρινες αποχρώσεις

Για μένα και για χιλιάδες κόσμου, η ΑΕΚ είναι κάτι το ιερό, κάτι που αποδεικνύουμε όταν κάποιος προσπαθεί να της κάνει κακό!

Αυτό, επί του γενικού! Από εκεί και πέρα, ως στρατιώτης της ΑΕΚ, καθήκον μου είναι όπως πάντα, να κάνω τα πάντα, για να τη βοηθώ να φθάνει στους στόχους της.

Αλλά δεν είμαι μόνος και δεν είμαι και ο μόνος… στρατιώτης. Ήταν λοιπόν, ευλογία για την ομάδα μας, να την υπηρετούν αρκετοί στρατιώτες και εγώ, ως ένας από αυτούς, καθήκον μου ήταν να δίνω χέρι βοήθειας στον διπλανό μου, όπως αυτός και σε εμένα και όλοι μαζί, να τα καταφέρναμε!

Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτός ο τρόπος σκέψης, κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο, είτε για παιχνίδι, ακόμα, είτε και για προπόνηση, αυτή είναι η μεγαλύτερη μου προσφορά.

Σκέψη, μετουσιωμένη σε πράξεις»! 

Σχετικά νέα

X
Translate »