Πολιτιστικά

Η Θέκλα Παπαδοπούλου στην The O Gallery στη Λάρνακα

Πηγή: artviews,gr

Η The O Gallery με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κύπριας εικαστικού σύγχρονης τέχνης Θέκλας Παπαδοπούλου, με τίτλο Ripple Effect. Την έκθεση επιμελείται η Δέσποινα Πετρίδου, και συνοδεύεται από ένα κατάλογο περιορισμένης έκδοσης.

Η έκθεση Ripple Effect παρουσιάζει μια σειρά από αφηρημένα έργα τέχνης της Θέκλας Παπαδοπούλου, τα οποία συνεργάζονται για να αποθανατίσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τη θαλάσσια αίσθηση, μέσα από την αισθητική, την υλικότητα και τη παρουσίασή τους. Αυτή η σειρά έργων φέρνει στο φως μια αλληλουχία σκέψεων και αντιδράσεων από την καλλιτέχνιδα, που δημιουργήθηκαν από μια εκτεταμένη απουσία της θάλασσας, ως ένα μέσο απόδρασης, παρέχοντας την αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της αναζωογόνησης.

Προερχόμενη από την επιβολή της καραντίνας στη Κύπρο ως επίπτωση της πανδημίας, η ξαφνική αλλαγή στην προσβασιμότητα διαφόρων περιβαλλόντων και πιο συγκεκριμένα στην απουσία αυτού της θάλασσας, ως ένα οπτικό τοπίο αλλά και ως εμπειρία, έχει προκαλέσει ένα κύμα (ripple effect) από συναισθήματα και προσωπικές αναζητήσεις από την εικαστικό, οι οποίες μεταφράζονται μέσα από μια οπτική αφήγηση.

Από την έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου, Ripple Effect

Μέσα από αυτή την ατομική έκθεση, η Παπαδοπούλου στοχεύει στο να μεταφέρει το κοινό μέσα στα δικά της νοητά τοπία, χρησιμοποιώντας ένα εύρος από υλικά και μεθόδους, ως ένα μέσω οπτικοποίησης θολών αναμνήσεων των δικών της συνευρέσεων με τη θάλασσα, σχεδόν ως στιγμιότυπα ασυνείδητης μνήμης, που συμπεριλαμβάνουν εικόνες και αισθήσεις.

Η χρήση υφασμάτων ως επιφάνεια αλλά και ως εργαλείο ζωγραφικής, προσθέτει μια ομοιογενή αιθέρια αίσθηση στα έργα, φέρνοντας στο χώρο της έκθεσης μια εντύπωση ρευστότητας και κίνησης, η οποία καθορίζει την εμπειρία συνεύρεσης με θαλάσσια τοπία. Η υλική υπόσταση αυτών των επιφανειών γίνεται εμφανής στα έργα που παρουσιάζονται, ως ένα μέσο που (επανα)προσδιορίζει τις μεθόδους και τεχνικές της εικαστικού, αλλά και που επηρεάζει τον τρόπο εγκατάστασης των έργων στο χώρο, χρησιμοποιώντας την αιθέρια και διαφανή ποιότητα των υφασμάτων αυτών, και την ευαισθησία τους προς τις συνθήκες που τα περιβάλλουν.

Από την έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου, Ripple Effect
Από την έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου, Ripple Effect
Από την έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου, Ripple Effect

Who is Who

Η Θέκλα Παπαδοπούλου (γ. 1978) είναι μια αναγνωρισμένη Κύπρια εικαστικός σύγχρονης τέχνης με βάση τη Λάρνακα και η καλλιτεχνική της πρακτική ανήκει κυρίως στο φάσμα της αφηρημένης ζωγραφικής. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα, και έχει επίσης συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, Νέας Υόρκης, Λονδίνου και άλλων.

Από την έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου, Ripple Effect

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 02 Απριλίου έως Παρασκευή 30 Απριλίου 2021
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη – Σάββατο: 10:00-13:00 & 16:00-19:00
Κυριακή: 15:00-19:00

The O Gallery
Γλάδστωνος 11, κατάστημα 3, 6023
Λάρνακα, Κύπρος
www.the-ogallery.com

Θέκλα Παπαδοπούλου, https://www.thekla-papadopoulou.com
Δέσποινα Πετρίδου, www.despinapetridou.com

Σχετικά νέα

X
Translate »