Δελτία Τύπου

Η σημασία της ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο

Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της παγκόσμιας οικονομίας και στις δεξιότητες του σημερινού εργατικού δυναμικού, είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας, καθώς και για την οικονομία της Κύπρου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Η ΕΕ προωθεί αυτό τον στόχο εδώ και πολλά χρόνια μέσα από την βοήθεια που παρέχει από τα Ταμεία της. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο βοηθάει επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους με πολλούς τρόπους, όπως μεταξύ άλλων με την υποστήριξη της κατάρτισης σε βασικές διαχειριστικές, νομικές και οικονομικές δεξιότητες για την ίδρυση επιχείρησης. Ορισμένα έργα χρησιμοποιούν επιχειρηματικούς μέντορες που βοηθούν τους επιχειρηματίες κατά τα κρίσιμα πρώτα χρόνια. Άλλα προωθούν δίκτυα επιχειρηματιών για την ανταλλαγή εμπειριών και την προσφορά υποστήριξης.

Επιπλέον, η εύρεση των χρημάτων για την ίδρυση ή ανάπτυξη μιας μικρής επιχείρησης μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και οι τράπεζες διστάζουν να παρέχουν χρηματοδότηση. Προς απάντηση σε αυτό, υπάρχουν πολλά παραδείγματα έργων μικροχρηματοδότησης από ΕΚΤ σε χώρες της ΕΕ, ειδικά για το δανεισμό σχετικά μικρών ποσών που χρειάζονται οι νέοι επιχειρηματίες.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες

http://www.eif.org/what_we_do/where/cy/index.htm

Access to EU finance:http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/search/en/financial-intermediaries?shs_term_node_tid_depth=1191&field_company_category_tid_i18n=All&field_amount_of_finance_range_value_i18n=All&combine=

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

http://eudirectlarnaca.eu

Πλατεία Βασιλέως Παύλου

Τηλ.: 24620993

Φαξ: 24626358

Σχετικά νέα

X
Translate »