Επιχειρήσεις

Η Quality Group πρασινίζει για τα καλά τη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη

Περνώντας κάποιος από τη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη πλεόν δεν μπορεί να δει μην τη μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει κατα μήκος της λεωφόρου από τον κυκλ. κόμβο του ΚCINEPLEX μέχρι την Ελληνική Τράπεζα.  Η λεωφόρος έχει μετατραπεί πλεόν σε μια ολοπράσινη όαση καθώς το project της Quality Group που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο συνεχίζεται με βάση τον αρχικό του σχεδιασμό και αφορά την τοπιοτέχνηση των νησίδων επί της Λεωφόρου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

H Quality Group με δική της πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λάρνακας και ανέλαβε να προσφέρει δωρεάν την τοπιοτέχνηση των νησίδων της Λεωφόρου Δέσποινας και Νίκου Παττίχη από τα φώτα τροχαίας στης Πυροσβεστικής μέχρι και τον κυκλικό κόμβο παρά τον κινηματογράφο K Cineplex», μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων. Η όλη ενέργεια εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει ο όμιλος για το σχέδιο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του υπό τον τίτλο Πρασινη Λαρνακα.

 

 

Το σχέδιο έχει ως στόχο να αποτελεί πια η Λάρνακα μία “πόλη μοντέλο” μια ιδιαίτερη ιδέα που έχει ως κύριο πυρήνα ένα δρόμο γεμάτο από πράσινο, δέντρα τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 3 μέτρα, θάμνοι οι οποίοι θα κλαδευτούν περίτεχνα σε σχήματα εμπνευσμένα μέσα από την ίδια την πόλη όπως τα φλαμίνγκο, αλλά και ένα έργο το οποίο προωθεί την προστασία του ήδη υπάρχοντος φυσικού πλούτου όπως είναι η φοίνικες και τα φλαμίνγκο.

 

Το πρόγραμμα θα προστατεύσει την ιστορική κληρονομία της πόλης πάνω στην οποία δεν πρόκειται να επέμβει με κανένα τρόπο. Εκτός από το πράσινο το έργο θα ενισχυθεί με ένα εκπληκτικό θέαμα από φώτα με λαμπτήρες LED.  Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι όπου θα μπορεί κάποιος να καθίσει να ξεκουραστεί και να απολαύσει τη φύση, τα ονομαζόμενα green points.

Βασικό στοιχείο του όλου έργου θα είναι η ανάδειξη στοιχείων της πόλης μας και εκεί έχει επικεντρωθεί και όλος σχεδιασμός του έργου. Όσον αφορά την τοπιοτέχνηση, φυτεύτηκαν ώριμα δέντρα, ενώ τοποθετήθηκαν «φιγούρες» καμωμένες από υλικό που είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου και «ντυμένες» με αναρριχητικά φυτά, που απεικονίζουν τα δύο σημεία αναφοράς της Λάρνακας δηλαδή τα φλαμίνγκο και τις Καμάρες.

Σχετικά νέα

X
Translate »