Εκπαίδευση

Η Πόπη Νικολάου ανάμεσα στους καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό πρόσωπο της εκπαίδευσης στην Κύπρο, δείχνει για ακόμα μια φορά στο εξωτερικό, η εκπαιδευτικός Πόπη Νικολάου. Η καθηγήτρια τέχνης κάνει περήφανο το νησί μας, αφού κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου για το 2019.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

“Εκπλάγηκα για να είμαι ειλικρινής, εννοείται είναι πολύ τιμητικό, νιώθεις όμορφα ότι αναγνωρίζεται αυτό που κάνεις προς τα έξω και σίγουρα σου δίνει δυνάμεις να συνεχίσεις.
Εννοείται δεν είμαι η καλύτερη καθηγήτρια του κόσμου, γιατί πήρα ένα βραβείο. Ξέρω ότι έχει πολλούς αξιόλογους εκπαιδευτικούς ακόμα και αυτοί που με πρότειναν για αυτό το βραβείο. Είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι και θαυμάζω το έργο τους.”

Μικρογραφία

 

Τα βραβεία AKS Education Awards απονέμονται σε εκπαιδευτικούς που ξεχωρίζουν για την δράση τους ανά το παγκόσμιο γα τις  καινοτομίες που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της διδασκαλίας τους. Τα έργα των μαθητών της τέχνης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Πόπης Νικολάου, ξεχωρίζουν, αφού στέλνουν πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

“Το κλειδί για όλα είναι η αγάπη και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να βλέπουν τους μαθητές σαν αριθμούς. Πρέπει να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις το κάθε μωρό ξεχωριστά.  και όταν σε βλέπουν τα παιδιά να δουλεύεις μαζί τους να λερώνεται να τσαλακώνεσαι είναι πολύ σημαντικό γιατί νιώθουν ότι είναι άνθρωπος και αυτή μπορούμε να της μιλήσουμε. Ένα πολύ σπουδαίο πράγμα είναι οι ομαδικές εργασίες, φέρνουν σε πιο κοντά εσένα με τα μωρά και τα μωρά μεταξύ τους, οι πιο αδύνατοι μαθητές μπορούν να γίνουν καλύτεροι στο σχολείο. Μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.”

Μικρογραφία

Δύο από τα πιο συγκλονιστικά έργα που δημιούργησε με τους μαθητές της, η Πόπη Ιωάννου,  ήταν το έργο Μετανάστες, και το έργο Έκπτωτοι Άγγελοι.

“Είναι ωραίο το βραβείο γιατί κάνεις και άλλους να προσπαθούν λίγο παραπάνω, δίνεις και κάποια μηνύματα ότι η τέχνη είναι εδώ και πρέπει να  στηρίζεται από το Υπουργείο γιατί βοηθά αλλού, τα μωρά μαθαίνουν πράγματα, είναι σημαντικά αυτά τα μαθήματα και πρέπει να στηριχθούν.”

Η τελετή απονομής των AKS Education Awards θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτέμβριο στο Νέο Δελχί,στην Ινδία, Εκεί θα τιμηθούν εκπαιδευτικοί από 70 χώρες του κόσμου.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »