Γενικά

’’Η μάχη των πεζών’’ – Μια διαφορετική εκστρατεία

Μια προσωπική εκστρατεία χωρίς κανένα χορηγό άρχισε ο ακτιβιστής οδικής ασφάλειας, Ιάσονας Σενέκκης. 
Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης.
Ο κ.Σενέκκης μίλησε στο SigmaLive με αφορμή την εκστρατεία.
«Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης μέσα στις πόλεις, γεννήθηκε η ιδέα της εκστρατείας με το σύνθημα η #Μάχη_των_πεζών. Μια αυθόρμητη κίνηση που προέκυψε μετά από πολλές αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφιών πεζοδρομίων που μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης και θέσεων που προορίζονται για ΑμεΑ να γίνονται η εύκολη λύση για απερίσκεπτους και ασεβείς οδηγούς», ανέφερε.
Όπως είπε, η προσπάθεια αποσκοπεί στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φωτογραφιών από όλη την Κύπρο, οι οποίες στην συνέχεια θα καταμετρηθούν και θα εκτυπωθούν.
Ο απώτερος σκοπός με την λήξη της εκστρατείας στις 23 Φεβρουαρίου, είναι να αποσταλούν οι φωτογραφίες, συνοδευόμενες με επιστολή που θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, που να απαιτεί δημόσια απαντήσεις και δεσμεύσεις από τις δημοτικές αρχές και την Αστυνομία για την άμεση λύση του προβλήματος.
«Πρέπει επιτέλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και να επιστραφούν τα πεζοδρόμια στους νόμιμους δικαιούχους τους. Τους πεζούς, τα παιδιά, τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες, τους γονείς με τις οικογένειες τους», είπε.

Σχετικά νέα

X
Translate »