Εκπαίδευση

Η Λάρνακα τίμησε τον Ήρωα – Μαθητή Πετράκη Κυπριανού (φώτο)

Με μια λαμπρή τελετή η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, η οικογένεια του ήρωα Πετράκη Κυπριανού, μαζί με τη Διεύθυνση, τον Καθηγητικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και τη Μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού, τιμήσαν τον ήρωα-μαθητή του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ Πετράκη Κυπριανού, του οποίου το όνομα δόθηκε στο γυμνάσιό μας ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής, με την πραγματοποίηση τελετής των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα αλλά και εορταστικής εκδήλωσης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο έντιμος υπουργός παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας κύριος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Λάρνακας κύριος Ανδρέας Βύρας, Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο επαρχιακός επιθεωρητής Λάρνακας του ΥΠΠΑΝ πατήρ Δημήτριος Μαππούρας, επιθεωρητές του ΥΠΠΑΝ, ο κύριος Δημήτρης Ταλιαδώρος εκ μέρους του κεντρικού συμβουλίου της Οέλμεκ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κύριος Πέτρος Χρυσοστόμου, εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών μας.

Αρχικά, έγινε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα με τρισάγιο, χαιρετισμούς και κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το εορταστικό μέρος, το οποίο, με ζέση, ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του γυμνασίου μας και αφορούσε σε δρώμενο, τραγούδια και χορό.

Τέλος ευχαριστούν θερμά εκπαιδευτικούς και μαθητές, που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά νέα

X
Translate »