Η Γνώμη σας

Η Λάρνακα στα καλύτερα της

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια του Θερινού Φεστιβάλ πέραν της πολιτιστικής προσφοράς έχουν αναδείξη και μιά άλλη προοπτική και πτυχή της Λάρνακας.

 

Οι εκδηλώσεις στο Αρχαίο Κίτιον, στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και στον Αρχαιολογικό χώρο των Καμάρων εχούν παρουσιάσει τις μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησεις πολυεπίπεδα των αρχαιολογικών μας χώρων.
Εξαιρετικά σημαντικό και ως μήνυμα για τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για θάψιμο του αρχαίων που ανευρέθησαν στα τεμάχια προς ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής.

 

Η επιτυχία των επιλογών και αποφάσεων του Δήμου για αξιοποίηση των χώρων αυτών δεικνύουν ότι ανάπτυξη για ένα τόπο δεν είναι μόνο το μπετόν και τα προς πώληση διαβατήρια, αλλά ο σεβασμός της Ιστορίας μας και η αξιοποίηση της. Μια αμφίδρομη σχέση με ποικίλα ωφέλη θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την συχνότερη “χρήση” απο δημόσιους φορείς και ιδιωτες, αυτών των χώρων πάντα με σεβασμό και προσοχή στους χώρους και την σημασία τους.


Η φωτογραφία είναι απο τη συναυλία Λαυρέντη Μαχαιρίτσας & Νίκου Πορτοκάλογλου την Παρασκευή 26/07 στον Αρχαιολογικό χώρο των Καμάρων Λάρνακας . 

Μάριος Κουκουμάς
Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ 

Σχετικά νέα

X
Translate »