Αθλητικά Νέα

Η επιτροπή και η UEFA εγκαινιάζουν την εκστρατεία #everytrickcounts για την αντιμετώπιση της κλιιματικής αλλαγής

Η Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού σε συνεργασία με την UEFA, που θα εστιάζει σε μεμονωμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα μεταδοθεί σε 57 χώρες, στα τηλεοπτικά διαφημιστικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια μετάδοσης αγώνων του Champions League και άλλων σημαντικών διοργανώσεων, ένα βίντεο με διάσημους ποδοσφαιριστές που «κάνουν κόλπα» για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών. Το βίντεο, το οποίο θα προβάλλεται επίσης στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά αύριο 19 Οκτωβρίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο κ. Φρανς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το ποδόσφαιρο φέρνει σε επαφή την ήπειρό μας και τον πλανήτη μας. Για να εξακολουθήσουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι, πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής ως ομάδα. Χαίρομαι που η UEFA και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογούν αυτή την εκστρατεία που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας για το κλίμα. Με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ασκούμε πίεση για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε η οικονομία και η κοινωνία μας να είναι έτοιμες για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον. Ωστόσο, δεν θα τα καταφέρουμε αν δεν συμβάλουμε όλοι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας μικρά, εξατομικευμένα βήματα όπως πηγαίνοντας στο γήπεδο ή το στάδιο με βιώσιμο τρόπο, ανακυκλώνοντας τα απόβλητα των γευμάτων που τρώμε στο ημίχρονο ή σβήνοντας μερικά φώτα, καθώς παρακολουθούμε με προσήλωση τον αγώνα στην τηλεόραση.

 

Ας αποβάλουμε τις κακές μας συνήθειες για το καλό του πλανήτη μας.» Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συνεργασία είναι διαθέσιμες στον σχετικό ιστότοπο της Επιτροπής, ενώ το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Σχετικά νέα

X
Translate »