Περιβάλλον

Η απελευθέρωση της «Ανδρονίκης» και της «Έμμας» στην θάλασσα του Μενεού (βίντεο)

Πηγή: alphanews.live

Στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή την ανοιχτή θάλασσα, επέστρεψαν σήμερα δύο χελώνες που είχαν βρεθεί από πολίτες τραυματισμένες και μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών στο Μενεού. Η «Ανδρονίκη» και η «Έμμα», όπως ονομάστηκαν, μετά από θεραπεία κάποιων μηνών μπορούν και πάλι να κολυμπήσουν ελεύθερα στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

 

Η απελευθέρωση των χελωνών έγινε στο πλαίσιο το έργου LIFE Euroturtles, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του έργου είναι η προστασία των δύο ειδών θαλάσσιων χελωνών που ζουν στη Μεσόγειο, της Καρέττα και της Πράσινης χελώνας. Επίσης το έργο στοχεύει στη μείωση των προβλημάτων που προκαλούνται στα αλιευτικά εργαλεία επαγγελματιών ψαράδων λόγω ακούσιου εγκλωβισμού χελωνών.

 

Ο Υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλιέργειας Ανδρέας Μηχανικός ανέφερε ότι η “Ανδρονίκη” είναι πιο μικρή από την “Έμμα” και εντοπίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας. Η “Έμμα” εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμμοχώστου με τραύμα στον αυχένα.

 

Το όνομα “Ανδρονίκη” δόθηκε στη χελώνα γιατί ανευρέθηκε τραυματισμένη ανήμερα Αγίου Ανδρονίκου, ενώ το όνομα “Έμμα” δόθηκε στη χελώνα εξαιτίας Γαλλίδας φοιτήτριας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα του ΤΑΘΕ.

 

Πηγή: alphanews

 

Σχετικά νέα

X
Translate »