Εκπαίδευση

Η «Anti – Fortnite» ομάδα του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου βραβεύτηκε με 2º Παγκύπριο Βραβείο στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας

*Της Φωτεινής Φωτίου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου στην Λάρνακα, κέρδισε το 2º βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό συγγραφής ερευνητικής εργασίας για την Επιστήμη της Μετεωρολογίας υπο την αιγίδα της Επιθεώρησης της Φυσικής.  

Στην έρευνα τους οι μαθητές ανάλυσαν το μετεωρολογικό φαινόμενο της Αφρικανικής σκόνης στην Κύπρο.  Είχαν συλλέξει πληροφορίες απο το διαδίκτυο, έκαναν ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις και ανάλυσαν τα αποτελέσματα τους.

Σύμφωνα με τους μαθητές η διεξαγωγή της έρευνας τους βοήθησε να αποκτήσουν δεξιότητες συνεργασίας, έμαθαν για την επικινδυνότητα της Αφρικανικής σκόνης η οποία αρκετά συχνά αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Τέλος, έμαθαν να αξιοποιούν πληροφορίες απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το «Facebook» παρά να σπαταλούν τον χρόνο τους συνομιλώντας διαδικτυακά ή να παίζουν παιχνίδια όπως το «Fortnite».  Οι μαθητές του τμήματος Β΄2,  Προκόπης Αρέστη,  Ανδρέας Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Γεωργίου και Μιχάλης Σεκκίδης προτρέπουν και άλλα παιδιά συνομήλικους τους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Η ερευνητική εργασία έγινε υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Γεωγραφίας, κυρίας Φωτεινής Φωτίου. Ο Διευθυντής του Σχολείου κύριος Γιώργος Πασχαλής, συγχάρηκε τα παιδιά και την καθηγήτρια τους που τίμησαν το σχολείο τους.

Οι μαθητές θα βραβευτούν στις 18/04/2019 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η ώρα 13:00μ.μ.

 

*Καθηγήτρια Γεωγραφίας

Σχετικά νέα

X
Translate »