Δελτία Τύπου

Η Africanos Property Developers χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα στήριξης αγοράς εστίας

O όμιλος Africanos χαιρετίζει τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και συγκεκριμένα των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν την δική τους στέγη. Αναμφισβήτητα η απόφαση της Κυβέρνησης για επιδότηση επιτοκίου στεγαστικού δανείου διευκολύνει τους υποψήφιους αγοραστές και ενισχύει το δικαίωμα στη στέγη το οποίο πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Το νέο σχέδιο της Κυβέρνησης θα δίνει την δυνατότητα σε πελάτες να αγοράσουν διαμερίσματα της AFRICANOS DEVELOPERS των δυο υπνοδωματίων και μπάνιων με τραπεζική δόση κάτω των €500 των μήνα.

 

Ας αναλύσουμε όμως με παραδείγματα πως γίνεται ο υπολογισμός αυτός:

Οι τιμές των διαμερισμάτων στα διάφορα έργα της AFRICANOS DEVELOPERS  και συγκεκριμένα για δυάρι (με 2 μπάνια) κυμαίνονται από €125.000 – €165.000 πλέον Φ.Π.Α.
Η συνεισφορά που ζητούν οι Κυπριακές Τράπεζες είναι τουλάχιστο 20% του ποσού.  (Τα κριτήρια της τράπεζας συνήθως είναι τουλάχιστο 20% συνεισφορά, περίπου 2% επιτόκιο πληρωτέο για τουλάχιστο 20 χρόνια).
Όταν είναι για ιδιοκατοίκηση οι πελάτες μας, και όλοι όσοι αγοράζουν πρώτη και μόνιμη κατοικία, δικαιούνται να επωφεληθούν Φ.Π.Α. 5%.
Αρά, αν για παράδειγμα η τιμή αγοράς του διαμερίσματος είναι €125.000 + 5% Φ.Π.Α., το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί για το διαμέρισμα είναι €131.250.
Επομένως εάν η συνεισφορά του πελάτη είναι 20%  – αυτό κάνει €26.250 του ποσού.
Η δόση του πελάτη θα υπολογιστεί ως ακολούθως:

€131.250 (συνολική τιμή του διαμερίσματος συμπερ. το Φ.Π.Α.)

€26,250 (η συνεισφορά του πελάτη)

______________________________

€105.000 (το ποσό του δανείου)

 

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω όσο αφορά τα κριτήρια σχετικά με τα χρόνια αποπληρωμής του δανείου αυτά συνήθως είναι 20 χρόνια  Άρα για 20 χρόνια η αποπληρωμή του κεφαλαίου είναι €5.250 το χρόνο (€105.000/20χρόνια).  Συμπερασματικά το πληρωτέο ποσό του κεφαλαίου κάθε μήνα είναι €437,50 (€5.250/12μήνες = η δόση χωρίς τον τόκο).

 

Με το νέο σχέδιο της Κυπριακής Κυβέρνησης για επιδότηση επιτοκίου στεγαστικού δανείου, η Κυβέρνηση θα επιδοτήσει το 1.5% του επιτοκίου.  Άρα από το 2% που είναι συνήθως το ποσοστό του πληρωτέου επιτοκίου της Τράπεζας – το νέο πληρωτέο ποσό επιτοκίου θα γίνει 0,005% για τα πρώτα 4 χρόνια, έτσι όπως έχει εξαγγείλει η κυπριακή κυβέρνηση.

 

Το πιο πάνω ισχύουν για δάνεια που έχουν συμφωνηθεί από την περίοδο 01/03/2020 μέχρι και τις 31/12/2020.

 

Άρα στον υπολογισμό της δόσης του δανείου – €437,50 με το νέο επιτόκιο που επιδοτεί η Κυβέρνηση για τα πρώτα 4 χρόνια το ποσό διαμορφώνεται ως εξής:
€105.000 * 0,005% = €525 το χρόνο

€525/12μήνες = €43,75

 

Επομένως, το ποσό που αναφέραμε πιο πάνω ως μηνιαία δόση €437,50 μαζί με το πληρωτέο τόκο €43,74 θα ανέρχεται στα €481,25 τον μήνα.

 

Αν λάβουμε υπόψη τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν στην αγορά για τα ενοίκια, η τιμή για ένα δυάρι σε καλή κατάσταση στην καλύτερη περίπτωση αρχίζει στα 500 ευρώ. 

 

Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στη στέγη, η δικιά μας πολύχρονη παρουσία στο χώρο των ακινήτων, η εμπειρία μας, αλλά και οι σχέσεις που έχουμε με τους εκάστοτε πελάτες μας, μας έχουν πείσει όλα αυτά τα χρόνια πως κάθε κράτος οφείλει να μεριμνάει για το δικαίωμα στέγης για τον κάθε πολίτη, την κάθε οικογένεια.
Είναι λοιπόν με χαρά που χαιρετίζουμε το νέο σχέδιο της Κυπριακής Κυβέρνηση, αφού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς μας πελάτες, αλλά και για κάθε Κύπριο που δεν θέλει να πληρώνει ενοίκια, αλλά επιθυμεί να αποκτήσει τη δική του στέγη για το ίδιο ή και για την οικογένεια του.

 

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για μία συνάντηση (είτε προσωπικά, είτε με τηλεδιάσκεψη) για περεταίρω και για παρουσίαση των έργων μας. Η εταιρεία μας, ο Όμιλος Africanos, εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γης στη πόλη και επαρχία Λάρνακας με μεγάλη επιτυχία, συνδέοντας το Africanos Developers με την εμπιστοσύνη.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 00357 24-828161, στέλνοντας email στο directors@africanosproperties.com ή και να επισκεφθείτε για περαιτέρω πληροφορίες το website  WWW.AFRICANOSPROPERTIES.COM

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »