Οικονομία

H αστυνομία αδυνατεί… Η Λάρνακα στερείται τουριστικής προβολής και εσόδων

Στις 09 Νοεμβρίου η Μακκάμπι Χαϊφα αντιμέτωπισε την Ισπανική Βιλλαρεάλ στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Ομίλων του Europa League. Ο αγώνας λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, έγινε στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ (κεκλεισμένων των θυρών) μετά από αίτημα τόσο της Μακκάμπι Χάιφα όσο και της Μακκάμπι Τελ Αβίβ να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο και την πόλη μας για τους εντός έδρας αγώνες τους σε Europa League και Conference League αντίστοιχα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τα πιο πάνω η πόλη μας θα αποκομούσε σημαντικά οφέλη, οικονομικά αλλά και προωθητικά ως τουριστικός προορισμός, κυρίως μέσα από τα ΜΚΔ των ομάδων που θα έρχονταν. Το ίδιο έγινε και με αγώνες της ΑΕΚ με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι της West Ham όπου η πόλη μας προβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ΜΚΔ της Αγγλικής ομάδας.

Κάτι ανάλογο έγινε και την περασμένη εβδομάδα με τη Bιλλαρεάλ στον αγώνα με τη Μακκάμπι Χάιφα  όπου μέσα από τα ΜΚΔ της διαφήμιζε την πόλη μας προβάλλοντας σημεία της πόλης όπως οι Φοινικούδες, ο Άγιος Λάζαρος όπως θα δείτε πιο κάτω:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villarreal CF (@villarrealcf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villarreal CF (@villarrealcf)

 

Με βάσει τα δεδομένα η Μ. Χαϊφα θα αγωνιζόταν για τα επόμενα της 2 παιχνίδια με τη Γαλλική Ρεν και τον Παναθηναϊκό, ενώ η Μακκαμπι Τελ Αβίβ θα αγωνιζόταν με τη Zorya Luhanisk (Ουκρανία), Gent (Βελγίου) και Breidablik (Ισλανδίας) και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας.

 

Mόνο στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων σημαίνει:

Δύο ομάδες ανα αγώνα μαζί με διαιτητές αξιωματούχους UEFA και δημοσιογράφους είναι περίπου 55 δωμάτια για 3 ημέρες (165 διανυκτερεύσεις). Αν υπολογίσουμε ότι τα παιχνίδια ήταν πέντε τότε μιλούμε για 825 χαμένες διανυκτερεύσεις που χάθηκαν σε μια περίοδο που δεν είναι τουριστική.

 

 

Αδυνατεί να αστυνομέυσει η αστυνομία

Η Αστυνομία δήλωσε ανήμπορη να αστυνομεύσει τα παιχνίδια επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού. Μιλάμε για παιχνίδια τα οποία διεξάγονται Πέμπτες όπου δεν υπάρχει κάποια άλλη αθλητική δράση. Επίσης, σύμφνωνα με πληροφορίες μας οι αστυνομικοί που θα εργάζονταν για τα παιχνίδια αυτά θα πληρώνονταν υπερωρίες από την ισραηλινή ομάδα χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος. Πρόκειται για ένα κόστος 35.000 για τρεις μέρες ανά αγώνα το οποίο πληρώνει η γηπεδούχος ομάδα.

Επιπλέον πρόκειται για παιχνίδια κακλεισμένων των θυρών όπου θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο το έργο της αστυνόμευσης.

Εμείς ρωτάμε…Εάν έναν αγώνα χωρίς οπαδούς δεν μπορείς να εγγυηθείς την ασφάλεια, πως μπορείς να το κάνεις σε χώρους όπου μαζεύεται κόσμος, εκδηλώσεις κτλ….; Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε;

Είναι κρίμα να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες (δυστυχώς λόγω πολέμου) και να μην τις αξιοποποιούμε. Οι δυο ομάδες του Ισραήλ τελικά θα αγωνιστούν στην Ουγγαρία, ενώ αίτημα που υπήρχε από την Ισραηλινή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να χρησιμοποιηθεί η ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ για τα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών επίσης απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »