Οικονομία

Γυναίκες άνοιξαν λαϊκή αγορά στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ιδιαίτερη “πρεμιέρα” τιμούν την ημέρα της γυναίκας, γυναίκες – μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Άνοιξαν τη δική του λαϊκή αγορά με προϊόντα από τους παραγωγούς της περιοχής.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Δηλώσεις από καταναλωτές:
«Πάρα πολλά ωραία, φρέσκα τα πράματα. Είμαστε από τη Λευκωσία».

«Μια χαρά είναι. Οι τιμές εν όλα φρέσκα. Πήρα αγγουράκι και θα πάρω και λίγο λουβί».
«Πήρα πορτοκάλια μέρλιν και τώρα θα προχωρήσω να δω όλους».
«Ήρθα να ψωνίσω και πήρα κολοκάσι».

Από νωρίς το πρωί και καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, στην τοπική αγορά κατέφθαναν μαζικά πολίτες για να στηρίξουν τους παραγωγούς και να προμηθευτούν φρέσκα προϊόντα κατευθείαν από τον παραγωγό.

Αννα Κοσμά – Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι πραγματικά. Ο κόσμος το αγκάλιασε, από το πρώτο δευτερόλεπτο υπήρχε κόσμος που περίμενε να έρθει η ώρα εννιά που ξεκινήσαμε.»
Και τους παραγωγούς γεμάτους ικανοποίηση, αφού έκαναν χρυσές δουλειές.

Παναγιώτης Ελευθερίου – Παραγωγός
«Η πρώτη μέρα δεν μπορείς να φανταστείς, είναι κατακλυσμός. Το πρώτο πράμα που ενδιαφέρει εν η τιμή. Αν η τιμή είναι ψηλή δεν τα παίρνουν».

Ερμή Παπακυριακού – Παραγωγός
«Έχουμε πουλήσει αρκετά. Τα προϊόντα είναι δική μας παραγωγής τα φρούτα. Αυτή η μαρμελάδα μόσφιλο είναι 2,50 ευρώ. Έχουμε και λάιτ. Όσον αφορά το γλυκό το τοπ εν το καρυδάκι».

Λοϊζος Λοϊζου- Παραγωγός
«Παραπάνω πουλούμε χόρτα, ντομάτες, αγγουράκια. Πάμε πολλά καλά αναλόγως για πρώτη μέρα είμαστε πολλά ευχαριστημένοι».

Λάμπρος Αχιλλέως – Γενικός Γραμματέας Ευρωαγροτικού
«Όπως θα δείτε και στους πάγκους χάρτινες τσάντες χρησιμοποιά η τοπική αυτή αγορά, η οποία είναι πρωτοπόρος σε αυτό το θέμα. Σίγουρα η πράσινη οικονομία έχει μπει, αν δεν μπήκε θα μπει για τα καλά στη ζωή μας».

Η Λαϊκή αγορά στον Άγιο Θεόδωρο θα είναι ανοικτή κάθε Κυριακή από τις 9 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και θα σταδιακά θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, καθώς θα προσφέρει ζεστά ψωμιά τα οποία θα ζυμώνονται επί τόπου, διάφορες παιδικές δραστηριότητες κι άλλα ενδιαφέροντα δρώμενα για τους επισκέπτες

Σχετικά νέα

X
Translate »