Εκπαίδευση

Γυμνάσιο Βεργίνας: Φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους μέσα στο σχολείο

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι συνεχείς εισβολές εξωσχολικών προσώπων στο Γυμνάσιο Βεργίνας  στη Λάρνακα, πέραν της αναστάτωσης που προκαλούν στο σχολικό χώρο, δημιουργούν και αίσθημα ανησυχίας στους γονείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τα παιδιά τους. 

Αποκορύφωμα της κατάστασης, που έφερε χθεσινή αυθόρμητη διαμαρτυρία γονέων έξω από το Γυμνάσιο, αποτέλεσε ο προχθεσινός άγριος καβγάς δυο μαθητών, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο μάτι και να μεταφερθεί για φροντίδα στο νοσοκομείο της Λάρνακας. Για το τι έγινε όμως ακριβώς οι απόψεις διίστανται καθώς, κάποιοι μαθητές φέρονται να δηλώνουν ότι στο επεισόδιο ενεπλάκη και εξωσχολικός που κάλεσε για βοήθεια ο ένας εκ των δυο μαθητών και ο οποίος κατά κάποιους μαθητές κρατούσε λοστό, ενώ από άλλους γίνεται λόγος ότι κρατούσε μαχαίρι.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Κώστας Κώστα, μιλώντας στο «Φ» εξέφρασε έντονο προβληματισμό για όσα συμβαίνουν με τους εξωσχολικούς στο σχολείο και τόνισε ότι δικαίως οι γονείς των μαθητών αισθάνονται ανασφάλεια για τα παιδιά τους, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας και τη Σχολική Εφορεία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Η χθεσινή αυθόρμητη εκδήλωση αυτό το μήνυμα ήθελε να στείλει», πρόσθεσε ο κ. Κώστα.

 

Βαθύτερα τα αίτια 

Ωστόσο, άλλοι γονείς μιλώντας στο «Φ» έκαναν λόγο για βαθύτερα αίτια, τα οποία φέρνουν εξωσχολικά στοιχεία και συχνή αναστάτωση στο πρόγραμμα του σχολείου. Κάνοντας, ταυτόχρονα, λόγο για ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών να σταθούν δίπλα από παιδιά-μαθητές προβληματικών οικογενειών και να βοηθήσουν να προχωρήσουν θετικά σε όλους τους τομείς. Σα μαθήματα, τη συμπεριφορά τους, αλλά και τις συναναστροφές τους. «Δεν είναι θέμα στοχοποίησης, ούτε και ισχυρίζεται κάποιος ότι το Γυμνάσιο Βεργίνας αποτελεί γκέτο όπου φοιτούν μαθητές από προβληματικές οικογένειες και καταστάσεις. Όμως από την άλλη, ενώ οι αρμόδιοι γνωρίζουν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, τα προβλήματα του σχολείου, συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτε και το πρόβλημα να διαιωνίζεται», μας ανέφεραν οι γονείς. Και πρόσθεσαν ότι πολύ συχνά, εξωσχολικά στοιχεία εισέρχονται στο Γυμνάσιο, κατόπιν συνεννόησης με φίλους τους, μαθητές στο χώρο.

 

Κάνουν λόγο για αδιαφορία

Γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Βεργίνας, μιλώντας στον «Φ», ανέφεραν ακόμη πως κατά καιρούς υπέβαλαν εισηγήσεις για ενίσχυση της περίφραξης του σχολείου, χωρίς όμως η Σχολική Εφορεία να ανταποκριθεί.

Μάλιστα, 24 ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης, γονείς μας υπέδειξαν σημείο στην περίφραξη του γηπέδου του Γυμνασίου, στην πίσω πλευρά, στο οποίο το συρματόπλεγμα ξηλώθηκε εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά η Σχολική Εφορεία «σφυρίζει» αδιάφορα, όπως είπαν.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι από πλευράς Αστυνομίας μας αναφέρθηκε πως δεν μπορεί να έχει από το πρωί ως το απόγευμα συνεχή παρουσία στο Γυμνάσιο Βεργίνας, αλλά ούτε και μπορεί να δώσει λύσεις η ίδια σε προβλήματα ανηλίκων, τα οποία ούτως ή άλλως λόγω της ηλικίας τους θα πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής διαχείρισης, από άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σχετικά νέα

X
Translate »