Αθλητικά Νέα

Γράφει τη δική του ιστορία ο Αιμίλιος Τέκκης

Το όνομα Αιμίλιος Τέκκης είναι γνωστό όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα της πόλης μας καθώς αποτέλεσε για χρόνια ποδοσφαιριστής και έπειτα ως προπονητής στην δική του ακαδημία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Για όσους τον γνωρίζουν, ξέρουν από πρώτο χέρι το πάθος του για το ποδόσφαιρο και την πίστη που υπηρετεί το βασιλιά των σπορ.

Τα τελευταία χρόνια ο Αιμίλιος έκανε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στην προπονητική , αρχικά σαν βοηθός του Νίκου Πανγιώτου στον Ερμή τον οποίο ανέβασαν στην Α’ κατηγορία. Την περασμένη σεζόν βρήκε λιμάνι στην Ολύμπια Λυμπιών η οποία βρισκόταν στην Γ κατηγορία και κατάφερε να την ανεβάσει στη 2η κατηγορία , γράφοντας το όνομα του στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Επόμενος του σταθμός, ο ιστορικός σύλλογος της Ομόνοιας Αραδίππου. Μία χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά για την Ομόνοια, η οποία μπήκε γρήγορα σε περιπέτειες και φλέρταρε πολλές φορές με τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως δύο αγωνιστικές πριν το τέλος κατάφερε και μαθηματικά να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

May be an image of 2 people, people standing and grass

Για να συμβεί όμως αυτό έβαλε το λιθαράκι του ο Αιμίλιος Τέκκης, ο προπονητής που ανέλαβε την Ομόνοια στις 26 Ιανουαρίου στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κατάφερε τέσσερις μήνες μετά να την βγάλει από τη δύσκολη θέση και να της εξασφαλίσει την παραμονή στις 30 Απριλίου στον αγώνα απέναντι στην Αγία Νάπα.

Όταν τα «περιστέρια» ήταν στην τελευταία θέση, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα γλιτώσει τον υποβιβασμό και ένας από αυτούς ήταν και ο Αιμίλιος Τέκκης.

Ο Αιμίλιος Τέκκης δεν πραγματοποίησε μόνο καλή δουλειά στο βαθμολογικό κομμάτι, αλλά και στο αγωνιστικό, καθώς η αγωνιστική παρουσία της Ομόνοιας ήταν αλλαγμένη ως προς το καλύτερο, με τους παίκτες των μπλε της Αραδίππου να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο κατοχής με ωραίες συνεργασίες. Παράλληλα προώθησε και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αρκεί αναφέρουμε ότι στον τελευταίο αγώνα με την Ολύμπια Λυμπιών ντεμπούτο έκανε ο 15χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Παπαχαραλάμπους, ενώ ως αλλαγές πέρασαν επίσης οι Σιήκκης (Κ16) και Γιαλλουριδης (Κ16). 

Η αλλαγή που έφερε ο Τέκκης στην ομάδα ήταν μεγάλη, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρώσει τον στόχο της παραμονής στην Β’ Κατηγορία, δείχνοντας έτσι ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης για να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν, με το βλέμμα στην πρώτη κατηγορία, εκεί που στο παρελθόν αγωνίζονταν για χρόνια τα ”Περιστέρια” της Αραδίππου.

Το πάθος, οι γνώσεις και ο επαγγελματισμός του Αιμίλιου είναι στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

 

May be an image of 5 people, people playing American football, people standing and outdoors

May be an image of 2 people, people standing and outdoors

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »