ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φθορά στην Πιαλέ Πασιά σε 6 χρόνια

Έξι μόνο χρόνια μετά που παραδόθηκε στο Δήμο Λάρνακας από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ο πεζόδρομος – στολίδι της Πιαλέ Πασιά παρουσιάζει εικόνα που προβληματίζει σε μεγάλο τμήμα του, με τους δημότες της πόλης να εκφράζουν προβληματισμό και να μιλούν ακόμη και για ενδεχόμενο σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, τα στηθαία στο κάτω διάζωμα του έργου, σε ακτίνα πέραν των 300 μέτρων από το Κάστρο και νότια, παρουσιάζουν οφθαλμοφανή φθορά και ρωγμές. Πιο ανησυχητικό είναι όμως το γεγονός ότι σε κάποια σημεία υπέστη ολοκληρωτική σκουρίαση/ καταστροφή το σίδερο που υπάρχει μέσα στα στηθαία, το οποίο είτε φαίνεται λόγω υποχώρησης του τσιμέντου, είτε καταμαρτυρείται από την εικόνα των στηθαίων. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το έργο, που παραδόθηκε στο Δήμο Λάρνακας πριν από περίπου έξι χρόνια από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, έναντι 7, 8 εκατομμυρίων έργων. Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας, κληθείς να σχολιάσει το θέμα από το «Φ», ανέφερε ότι ο δήμος είναι ενήμερος για το ζήτημα που προέκυψε και στο παρόν στάδιο αναμένεται από τον μελετητή του έργου να ετοιμάσει πρόταση-μελέτη, για το πώς θα επισκευασθούν οι ζημιές. Μη έχοντας περεταίρω γνώσεις και αρμοδιότητα, ο κ. Βύρας παρέπεμψε, τουλάχιστον επί του παρόντος σε άλλες πηγές ενημέρωσης από τον Δήμο Λάρνακας, πιο καταρτισμένες επί του θέματος. Τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο δήμος ουδόλως εμπλέκεται στην κατασκευή του έργου και επομένως δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνος για ό,τι τυχόν συμβαίνει στον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Δήμου Λάρνακας, μπορεί η δημοτική Αρχή να μην εμπλέκεται στην κατασκευή του έργου, αλλά δεν αποκλείεται στο τέλος, με κάποιο τρόπο, να κληθεί να πληρώσει τα έξοδα αποκατάστασης της φθοράς. Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να υποχρεωθεί να τρέχει στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας τα έξοδα συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, στην οποία το Τμήμα Δημοσίων Έργων, κατόπιν προσφοράς, το είχε κατακυρώσει. Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με ανώτερο λειτουργό του Δήμου Λάρνακας, θα προκύψει στην περίπτωση που τα έξοδα αποκατάστασης της φθοράς θα είναι υπέρογκα. Ενώ στην περίπτωση που το ποσό συντήρησης κριθεί χαμηλό, θα καταβληθεί από τον ίδιο τον δήμο.

Πάντως, ο αρμόδιος ανώτερος λειτουργός του Δήμου Λάρνακας, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας για τον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασιά, παρά την οποία εικόνα παρουσιάζει η φθορά που προκλήθηκε. Συμφώνησε, ωστόσο, με την άποψη ότι αυτή πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί. Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να οφείλεται αυτή η εξέλιξη.

Σε επαφή που είχε ο «Φ» με κάποιους δημοτικούς συμβούλους Λάρνακας, εκφράστηκε η άποψη ότι όντως ξενίζει η φθορά που επήλθε σε μέρος του κάτω διαζώματος του πεζόδρομου στην Πιαλέ Πασιά, έξι μόνο χρόνια μετά την παράδοση του έργου στον δήμο. Κάποιοι, μάλιστα, αναφερόμενοι στην πλήρη οξείδωση σε κάποια σημεία του μεταλλικού σκελετού των κρηπιδωμάτων αλλά και στην εμφανή φθορά/ κόπωση του τσιμέντου, επισήμαναν ότι πρέπει να μελετηθεί και το θέμα ασφάλειας του έργου μελλοντικά, αλλά ίσως και να αναζητηθούν απαντήσεις γι’ αυτή την κατάσταση που προέκυψε, μέσα από επέμβαση και έρευνα της αρμόδιας Υπηρεσίας του κράτους, δηλαδή, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η όλη θέα που παρουσιάζει το κάτω κρηπίδωμα του παραλιακού πεζόδρομου στην Πιαλέ Πασιά, προκαλεί πάντως προβληματισμό και ανησυχία και σε πολλούς πεζούς που χρησιμοποιούν καθημερινά το έργο για περπάτημα και άθληση.

Ανησυχία για την οξείδωση

Η όλη θέα που παρουσιάζει το κάτω κρηπίδωμα του παραλιακού πεζόδρομου στην Πιαλέ Πασιά, προκαλεί πάντως προβληματισμό και ανησυχία και σε πολλούς πεζούς που χρησιμοποιούν καθημερινά το έργο για περπάτημα και άθληση.

Η πλήρης οξείδωση σε κάποια σημεία του μετάλλου των στηθαίων και η αποκόλληση μικρών τμημάτων μπετόν, επιτείνει την ανησυχία για την κατάσταση των στηθαίων και γενικά του έργου, αν όχι τώρα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Τα στηθαία στο κάτω διάζωμα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, τοποθετήθηκαν για να συγκρατούν εν μέρει τα κύματα, αλλά και για την προστασία του κοινού που περπατά.

Σχετικά νέα

X
Translate »