Uncategorized

ΦΩΤΟ: Το who is who των 6 υποψήφιων Βουλευτών του ΔΗΣΥ για την επαρχία Λάρνακας

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για την επαρχία Λάρνακας επικύρωσε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, όπως προέκυψε μετά την Επαρχιακή Εκλογική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/2 και στην οποία συμμετείχαν 1770 μέλη του Κόμματος.
CLOSE

Το ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά:

Αλαμπρίτης Πρόδρομος
Γεωργίου Μάκης
Δημητρίου Αννίτα
Κοσμά Άννα
Ποιητής Παντελής
Τταουξιής Ανδρέας
Αλαμπρίτης Πρόδρομος, Εκπαιδευτικός – Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ.

Γεννήθηκε το 1982 στη Λάρνακα. Κατάγεται από την Αραδίππου. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Ευαγγελίδου και έχουν έναν γιο, τον Παναγιώτη.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στο Πυροβολικό.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Ηγεσία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Εκπροσώπησε τη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Διετέλεσε Γραμματέας Πολιτικής Εξειδίκευσης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ.

Συμμετείχε επί σειρά ετών στο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Ομόνοια Αραδίππου και στο χορευτικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έλαβε μέρος σε ανταλλαγές νέων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας της Παγκύπριας Δημοκρατικής Έπαλξης Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Υπήρξε Γενικός Αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔ. Συμμετείχε στην Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λάρνακας και διετέλεσε πρόεδρος της Επαρχιακής Αθλητικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λάρνακας. Συμμετείχε σε επιτροπές αντικαταστατών και συμβασιούχων ΠΟΕΔ.

Μέσα από τη δράση του στην ΠΑΔΕΔ, συμμετείχε σε σεμινάρια και συνέδρια με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο. Είχε επίσης υπό την ευθύνη του τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων και δράσεων με στόχο το “ευ αγωνίζεσθαι” και το τίμιο παιχνίδι, δράσεις ενάντια στη βία και τον ρατσισμό στον αθλητισμό. Συμμετείχε επίσης σε εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και θέματα αειφόρου ανάπτυξης.

Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ΠΑΔΕΔ- ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Λάρνακας και Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Αραδίππου. Είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ενώ συμμετέχει ex officio στην Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ Λάρνακας και στην Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΣΥ. Είναι μέλος του Αθλητικού Σωματείου Ομόνοια Αραδίππου.

Γεωργίου Μάμας (Μάκης), Οικονομολόγος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά  για 26 μήνες.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) Οργάνωση και Διοίκηση με ειδίκευση στη Λογιστική, στο Kingston University Λονδίνου Master in Business Administration, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Master of Laws στο Διεθνές και Ευρωπαικό Οικονομικό Δίκαιο και στα Πανεπιστήμια Νεάπολις & Πελοποννήσου Υποψήφιος Διδάκτορας Ευρωπαική Πολιτική Οικονομία & Ευρωπαική Διακυβέρνηση.

Εργάστηκε για 26 χρόνια στον Τραπεζικό τομέα σε Υπεύθυνες –Διευθυντικές θέσεις στους Ομίλους της Ελληνικής Τράπεζας, USB Bank, Εμπορικής Τράπεζας, Credit Agricole, Alpha Bank.

Από το 2013 είναι μέλος του Εφοριακού Συμβουλίου.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Δημητρίου Αννίτα, Βουλεύτρια & Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

Η Αννίτα Δημητρίου είναι Αντιπρόεδρος της παράταξης από την 1η Φεβρουαρίου 2020. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το University of Kent του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2016 είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας. Είναι Γραμματέας της Βουλής, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεων και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL), ως Πρέσβειρα του Δικτύου εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εχει επιλεγεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση και συμμετείχε στο πρόγραμμα Πρόσκλησης Προσωπικοτήτων του Μέλλοντος (PIPA) στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2018 και έχει επιλεγεί από την Αμερικανική κυβέρνηση (International Visitor Leadership Program) να λάβει μέρος στην παρακολούθηση των προκριματικών εκλογών στην Αμερική τον Μάρτιο του 2020 για τις μετέπειτα προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Κοσμά Άννα, Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λ/κας Αμμ/στου

Η Άννα Κοσμά είναι στέλεχος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας ως υπεύθυνη  διαχείρισης και ολοκλήρωσης διάφορων έργων αλλά και προγραμμάτων κατάρτισης εδώ και 17  χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία 9 χρόνια έχει αναλάβει και την λειτουργία του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Μέσα από την απασχόλησή της στην εταιρεία  ηγήθηκε σημαντικών πρωτοβουλιών όπως «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas» και  τη δικτύωση των επιχειρήσεων της Υπαίθρου της Λάρνακας με στόχο την διατήρηση, προώθηση  και προβολή της παράδοσης και της κουλτούρας του τόπου. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται  πολύ ενεργά με τα κοινά ως μέλος διάφορων Συμβουλίων, Ομάδων και Επιτροπών. Ως μια εκ  των ιδρυτριών αλλά και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας έχει ως όραμα  την ανάπτυξη, δραστηριοποίηση και ισότιμη ένταξη της γυναίκας στο κοινωνικό και  επιχειρηματικό γίγνεσθαι του τόπου. Είναι κάτοχος Management studies Postgraduate Diploma  από το Northern Council for Further Education και Project Management Certificate από το  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ποιητής Παντελής, Διεθνολόγος

`Γεννήθηκε το 1994 και µεγάλωσε στη Λάρνακα, γιός του δικηγόρου Δρ. Ανδρέα Ποιητή και της αείµνηστης δικηγόρου Σύλβιας Γαβριηλίδη.
Η εµπλοκή του µε τα κοινά ξεκινά από το σχολείο όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαθητικής Κίνησης (Μα.Κι) στη Λάρνακα.
Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας ως αριστούχος.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 293 Τάγµα Πεζικού στο Λιοπέτρι και στα φυλάκια Άχνας και Βρυσούλλων.
Σπούδασε Νοµικά και Διεθνή Πολιτική στο πανεπιστήµιο Middlesex του Λονδίνου.
Μαθήτευσε στην Ύπατη Αρµοστεία της Κυπριακής Δηµοκρατίας στο Λονδίνο.
Μιλάει και γράφει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.
Αρθρογραφεί από 20 χρονών τόσο σε δίκτυα και εφηµερίδες της Κύπρου, αλλά και του εξωτερικού.
Υπηρέτησε τη νεολαία από τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου και του Υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων της ΦΠΚ Πρωτοπορία.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων στο Ηνωµένο Βασίλειο (ΕΦΕΚ ΗΒ).
Ιδρυτικό µέλος και Συντονιστής της Πρωτοβουλίας ‘’ΟΛΑ – Οµάδα Λάρνακα᾽᾽.
Εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του EDS, της φοιτητικής νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος για δύο συνεχόµενες θητείες.
Eίναι Αναπληρωτής Γραµµατέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ και ex oficio Μέλος του Πολιτικού Γραφείου.
Εκπροσώπησε την Κύπρο και την παράταξη σε 35 χώρες µέχρι σήµερα,  συµµετέχοντας σε διεθνή συνέδρια και πολιτικές αποστολές.
Διατηρεί στενή συνεργασία µε το κεντροδεξιό κόµµα Partido Popular και συµµετέχει ως οµιλητής σε φόρα του ισπανόφωνου κόσµου στην Ευρώπη και την Αµερική.
Ιδρυτικό µέλος του οργανισµού ”Caja Politica” που εδρεύει στη Νότια Αµερική. • Είναι Διευθυντής στον Όµιλο Εταιρειών Medici.
Τταουξιής Ανδρέας, Δημοτικός Σύμβουλος/Μέλος Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ.

Ο Ανδρέας Τταουξιής γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1990.

Είναι γόνος πολύτεκνης εξαμελούς οικογένειας. Οι γονείς του κατάγονται από τα χωριά της επαρχίας Λάρνακας, Τρούλλους και Περβόλια.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λάζαρου, το Γυμνάσιο Παναγίας Φανερωμένης και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Ως μαθητής, συμμετείχε ενεργά σε πολλές δράσεις, ενώ διατέλεσε υπεύθυνος της Μαθητικής Κίνησης Λάρνακας, μέλος των Μαθητικών Συμβουλίων και Μέλος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Ταυτόχρονα υπήρξε ενεργός “Οδοιπόρος Αγάπης”.

Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο στρατό, υπηρετώντας 24μηνη θητεία με τον βαθμό του Λοχία και απολύθηκε από το 286 ΜΧ/ΠΖ της Απλάντας το 2010.

Μετέπειτα, εισήχθηκε για σπουδές στο τμήμα Νομικής του EUC. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας στο πανεπιστήμιο του, μαζί με άλλους συμφοιτητές, οργάνωσε την επανίδρυση της τοπικής. Ανέπτυξε άμεσα φοιτητική δράση, αφού εκλέχθηκε Εκπρόσωπος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ακολούθως, για τρία συνεχή έτη, διετέλεσε Μέλος της Φοιτητικής Ένωσης (ΦΕΕΠΑΚ) αλλά και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Παράλληλα, κατείχε θέσεις της τοπικής αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας στην θέση του Υπεύθυνου Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπροσωπώντας την ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. και την Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία στην Ένωση Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS).

Επιστρέφοντας στη Λάρνακα το 2015, συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας “Together We Can Do it”, διεκδικώντας την Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης. Την ίδια περίοδο, αναλαμβάνει καθήκοντα στην Επαρχιακή Γραμματεία της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας ως Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επαρχιακός Γραμματέας ΜΑ.ΚΙ και αν. Επαρχιακός Γραμματέας. Ενώ, συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, οικολογικές και άλλες οργανώσεις και ΜΚΟ.

Έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια στην Κύπρο, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε συνέδρια του YEPP (Youth of the European People’s Party), της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοκρατών (E.D.U.), της Διεθνής Δημοκρατικής Ένωσης Νεολαιών (IYDU), της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοκρατών Φοιτητών (EDS), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU), σε συνέδρια διεθνής στρατηγικής, σε Startup Academy και πληθώρα συνεδρίων και Events του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Κατέχει ανώτερα διπλώματα απο το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Δημόσιες Σχέσεις και στη Δημόσια Διοίκηση.

Το 2016, επιλέχθηκε ως Βουλευτής της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και συμμετείχε στην αντίστοιχη επιτροπή παιδείας.

Στα 25 του χρόνια, ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματίκη δραστηριότητα στους τομείς της διασκέδασης και του τουρισμού. Σήμερα, είναι ιδρυτής και διευθυντής σε εταιρείες παραγωγής μουσικοθεατρικών παραστάσεων και τουριστικών προϊόντων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λάρνακας σε ηλικία 26 ετών. Μέσω της θέσης του, συμμετέχει ως αν. Πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και ως μέλος στις επιτροπές Πολιτισμού, Προώθησης – Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Έργων, Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Προώθησης Επενδύσεων και Τουρισμού, Αστικού Εμπορικού Κέντρου και Παραλιακού Μετώπου και της επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων και Τροχονομίας.

Είναι Μέλος της Αρχής Πολεοδομίας του Δήμου Λάρνακας, Μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής και Εκπρόσωπος του Δήμου στην Ένωση Δήμων Κύπρου.

Είναι Μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και προϋπολογισμού του ΣΑΛ.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστικού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Λάρνακας.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρυσοστόμειου Ιδρύματος για υπηρεσίες ενηλίκων, Δέσπως και Γιώργου Τσινίκολα.

Είναι Α’ Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο των Lions Λάρνακας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Round Table Λάρνακας.

Τον Μάιο του 2018, εκλέχθηκε στο 20μελες Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έγινε έτσι, το νεαρότερο εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, απο την ίδρυση του το 1976.

Παρά τα πολύ δύσκολα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, αποφάσισε, πως οι αλλαγές και οι βελτιώσεις έρχονται μέσα απο την ενεργή συμμετοχή. Έτσι λοιπόν, μετά από τιμητικές παροτρύνσεις, αποφάσισε να διεκδικήσει κοινοβουλευτική έδρα για την Επαρχία Λάρνακας, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, στις Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου 2021.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »