Γενική Επικαιρότητα

Φωνάζουν οι μητέρες στρατιωτών για την διεξαγωγή άσκησης εν μέσω καύσωνα

Η διεξαγωγή της άσκησης (ΤΑΜΣ) «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ», εν μέσω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις μητέρες των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς.

Ειδικότερα, μετά από πλήθος παραπόνων από γονείς στρατιωτών, έγινε σχετική ερώτηση στην Ανώτερη Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας, Ευαγγελία Τσουλόφτα, η οποία απάντησε ότι το θέμα ήταν εις γνώση της και είχε δεχθεί η ίδια καταγγελίες.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, σημείωσε ότι «έχουμε δεχθεί και εμείς ένα τηλεφώνημα, άρχισε η παγκύπρια άσκηση την Τρίτη, ήταν η πρώτη υπό αυτές τις συνθήκες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι νέοι κληρωτοί στρατιώτες. Και σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζεται η νομοθεσία όσον αφορά τους εργοδοτούμενους».

Συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να υπάρχει εκεί κάποιος χώρος εκεί όπου γίνονται οι ασκήσεις για να μπορούν οι στρατιώτες να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, να υπάρχει νερό για να δροσίζονται. Είχαμε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στην ΕΦ και μας ενημέρωσαν ότι είχαν ληφθεί μέτρα, είχαν δοθεί οδηγίες για να υπάρχει νερό και να υπάρχει χώρος ξεκούρασης με κάποια διαλείμματα. Θεωρώ ότι έχουν ληφθεί κάποια μέτρα.

 

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »