Εκπαίδευση

Φοιτητική Χορηγία: Τα ποσά, οι δικαιούχοι, τα μόρια και τα… παράδοξα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Eκκληση στους φοιτητές που άρχισαν τη φοίτηση τους για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 να αρχίσουν να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά για να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική χορηγία, απηύθυνε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας Γαβριήλ Μίθηλλος.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ανέφερε ότι τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η έναρξη της υποβολής αιτήσεων, που θα διαρκέσει μέχρι την 31 Μαρτίου 2022.

Εξήγησε ότι για την παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας λαμβάνονται υπόψην περιουσιακά και οικονομικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων σε τράπεζες, ενώ μοριοδοτούνται ειδικές κατηγορίες φοιτητών όπως ασθενείς, από μονογονεϊκές ή διαζευγμένες οικογένειες, ορφανοί κλπ. Δικαίωμα υποβολής ένστασης έχουν όλοι οι φοιτητές, είτε προς τον Υπουργό Παιδείας είτε προς την Υπηρεσία, προσκομίζοντας τα απαιραίτητα δικαιολογητικά.

λλλλ

λλλλ

 

Τα… παράδοξα

Ο κύριος Μίθηλλος είπε ότι έλεγχος ασκείται στις οικονομικές καταστάσεις των γονιών και όχι των παιδιών, έστω και εάν εργάζονται με μερική ή ολική απασχόληση. Φοιτητική χορηγία λαμβάνουν οι φοιτητές που φοιτούν για απόκτηση πτυχίου και όχι διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »