Γενική Επικαιρότητα

Φίλιππος Χατζηζαχαρίας: Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η κυβερνοασφάλεια

Τη θέση ότι η Πολιτεία θέτει την κυβερνοασφάλεια ως ύψιστη προτεραιότητα εξέφρασε ο Φίλιππος Χατζηζαχαρίας. Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής μιλούσε κατά τη διάρκεια του 3ου Cyber Security Conference.

Όπως χαρακτηριστικά είπε με την ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη, δημιουργούνται νέοι κίνδυνοι και αυξάνονται τα ψηφιακά εγκλήματα.

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα περιστατικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αποκάλυψαν τις αδυναμίες του συστήματος με αποτέλεσμα σήμερα να εφαρμόζονται μέτρα και πολιτικές ώστε να θωρακίζονται ακόμη καλύτερα οι κρατικές μηχανές.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι εξελιγμένες και πρέπει να ενισχύσουμε την κυβερνοασφάλεια όχι μόνο μέσω της τεχνολογίας αλλά και μέσα της εκπαίδευσης και της συνεργασίας», είπε για να επαναλάβει ακολούθως τη σημασία που έχει η προσπάθεια κυβερνοασφάλειας να γίνεται συλλογικά: από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη επιχείρηση.

“Θα βοηθήσουμε επιχειρήσεις και πολίτες να προστατεύονται ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία γι’ αυτό και υλοποιούμε σχετικές πολιτικές”, είπε. Δήλωσε ότι σε εξέλιξη είναι μεγάλη πρωτοβουλία για την προστασία των συστημάτων της χώρας, με το σχέδιο να έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και να αποτελείται από 16 πυλώνες.

Η κυβερνοασφάλεια δεν είναι ζήτημα τεχνολογίας μόνο, αλλά, και οργανωτικής κουλτούρας, είπε στη συνέχεια, για να προειδοποιήσει, λίγο αργότερα ότι δεν πρόκειται για μάχη που μπορεί να κερδηθεί οριστικά. «Η επιτυχία μας θα μετρηθεί από την ικανότητα μας να προβλέπουμε τις απειλές», είπε μεταξύ άλλων.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβερνοασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα για το Υφυπουργείο και την κυβέρνηση, ευρύτερα.

Σχετικά νέα

X
Translate »