Έχουμε θέμα

Eυανθία Σάββα: Το Νοσοκομείο Λάρνακας αιμορραγεί

Γραπτή Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ Ευανθίας Σάββα, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας για το Νοσοκομείο Λάρνακας
Η σοβαρή υποστελέχωση τμημάτων όπως του Καρδιολογικού και των αναισθησιολόγων, το κλείσιμο της Εντατικής μονάδας αλλά και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί σήμερα και αφορούν τις σχέσεις των γιατρών με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν οδηγήσει σε μια έκρυθμη κατάσταση η οποία πρωτίστως θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Παράλληλα, θέτει σε δοκιμασία τους θεράποντες γιατρούς οι οποίοι καλούνται να εργαστούν σε ένα μη αποδεκτό επιστημονικό περιβάλλον. Χειρουργεία αναβάλλονται. Επείγοντα περιστατικά παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία. Αναισθησιολόγοι αδυνατούν να βγάλουν τις βάρδιες. Η όλη κατάσταση είναι τραγική και δυστυχώς, δεν είναι σημερινή.
Τα δημόσια νοσηλευτήρια καταρρέουν και όχι μόνο δεν είναι η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ αλλά αντίθετα, οι αρμόδιοι τα έχουν οδηγήσει σε αποσύνθεση. Όλο και περισσότεροι ασθενείς οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα. Όλο και περισσότεροι γιατροί παραιτούνται και η πλήρωση θέσεων γίνεται με ρυθμούς χελώνας.
Το ερώτημα είναι απλό και αγωνιώδες προς όσους αφορά: Θα αφεθεί το Νοσοκομείο της Λάρνακας έρμαιο των προβλημάτων; Θα αφεθούν οι ασθενείς της πόλης και της επαρχίας να είναι θύματα της ανευθυνότητας των υπευθύνων;
Καλούμε για άλλη μια φορά τους αρμόδιους να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας των γιατρών του Νοσοκομείου της Λάρνακας. Να θέσουν πάνω από όλα την υγεία των ασθενών της πόλης και της επαρχίας και να λάβουν επιτέλους διορθωτικά μέτρα.
24/09/2020

Σχετικά νέα

X
Translate »