Γενικά

Εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη δημαρχία Αραδίππου ο Ανδρέας Ζωνιάς

Στην κούρσα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αραδίππου, κατέρχεται ο Ανδρέας Ζωνιάς.

Στην εξαγγελία του ο κ. Ζωνιας αναφέρει:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Υπηρέτησα για 33 χρόνια την πατρίδα μας και την Εθνική Φρουρά, με πυξίδα πάντοτε τις αξίες της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας, της ηθικής, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Αξίες που καθοδηγούσαν και συνεχίζουν να καθοδηγούν κάθε βήμα και απόφαση μου.

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν και που έχουμε συνεργαστεί, αναγνωρίζουν ως κύρια χαρακτηριστικά μου την υπευθυνότητα, την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την επιμονή. Αυτά τα στοιχεία είναι που με ώθησαν στο να διεκδικήσω, ως ανεξάρτητος δήμαρχος, τη Δημαρχία του νέου Δήμου Αραδίππου, που μεγαλώνει για να «αγκαλιάσει» τα Κελλιά και τους ακριτικούς Τρούλλους.

Κατέρχομαι στις επικείμενες εκλογές για να υπηρετήσω τον Δήμο μας και όλους εσάς, όχι ως πολιτικός αλλά ως μέλος αυτής της κοινότητας, αφοσιωμένος στο καλό της. Υπόσχομαι να εργαστώ με την ίδια ακλόνητη αφοσίωση στις αξίες που με καθοδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. Σας καλώ να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής, της ασφάλειας, των υποδομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης στον νέο Δήμο μας.

Συνδημότισσες και συνδημότες, 

Διαθέτω τις γνώσεις, τις οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, τη διεκδικητικότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτείται, έτσι ώστε συλλογικά να πετύχουμε τους στόχους μας. Επιθυμώ να αξιοποιήσω όλα τα εφόδια που μου έδωσε η πατρίδα μας, για να προσφέρω πίσω στον τόπο και την κοινωνία.

Απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς, και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και να με στηρίξετε για να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας ως Δήμαρχος του νέου Δήμου Αραδίππου.

Συλλογικά. Αποφασιστικά. Υπεύθυνα.

Το Who is Who του υποψηφίου

Ο Ανδρέας Ζωνιάς είναι υποστράτηγος εν αποστρατεία.

Από το 1987 μέχρι το 2020 υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά από διάφορες βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδων Πεζικού, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Γραφείου Τύπου & Εθιμοτυπίας, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με παράλληλη διαπίστευση σε Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία, Διοικητής του ΚΕΝ Λάρνακας και Διευθυντής Διεύθυνσης Ιστορίας της Εθνικής Φρουράς.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), όπως επίσης και πτυχίου νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην Εθνική Φρουρά, μετεκπαιδεύτηκε σε στρατιωτικές σχολές και κέντρα εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του Διακλαδικού Κολλεγίου Άμυνας στο Παρίσι, της Ανώτατης Σχολής Πολέμου στη Θεσσαλονίκη και της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, η οποία αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει συγγράψει επιστημονικές εργασίες για στρατιωτικά θέματα, για το Κυπριακό και θέματα ασφάλειας, για θέματα διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού, για τους υδρογονάνθρακες καθώς και για θέματα απονομής δικαιοσύνης.

Ο Ανδρέας Ζωνιάς κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα διαχείρισης της αλλαγής, στρατηγικής, ασφάλειας, γεωπολιτικής, διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων, οργάνωσης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι ερευνών λειτουργός της Αρχής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Διαμένει στην Αραδίππου και είναι παντρεμένος, με 3 παιδιά.

Σχετικά νέα

X
Translate »