Εκπαίδευση

Εξήγγειλε απεργιακά μέτρα και η ΟΛΤΕΚ, στα άκρα οι σχέσεις καθηγητών-γονέων

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται και οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΤΕΚ.
Η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 26 Σεπτεμβρίου, στην σύσκεψη που είχε η Γραμματεία της Οργάνωσης.
Παράλληλα, εμπόλεμη είναι η κατάσταση στον τομέα της παιδείας, με τους καθηγητές και τους γονείς να ανταλλάζουν συνεχώς πυρά.
Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευση, Κυριάκου Νικηφόρου, για την μονόωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, η οργάνωση των καθηγητών αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με τους γονείς.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως λόγω της προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του κ. Νικηφόρου.
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ:
«Σε ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει πως, λόγω της προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του Κυριάκου Νικηφόρου, προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και των συνεχιζόμενων μηδενιστικών του τοποθετήσεων επί διαφόρων εκπαιδευτικών ζητημάτων, η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, αποφάσισε όπως μη συμμετέχει σε οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη συνάντηση στην οποία θα βρίσκεται ο κ. Νικηφόρου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η ΟΕΛΜΕΚ υποδεικνύει πως ο Κυριάκος Νικηφόρου πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος του δημόσιου σχολείου ενώ τονίζει πως παράλληλα, αναγνωρίζει τον πολύ σημαντικό ρόλο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, με την οποία όπως σημειώνει, « είχαμε και θα έχουμε αγαστή συνεργασία γιατί τη θεωρούμε σύμμαχο μας προς την επίλυση ζητημάτων, που αφορούν το δημόσιο σχολείο».

Το λόφο του Προεδρικού ανέβηκαν οι Οργανωμένοι Γονείς

Έφτασαν στο Προεδρικό οι Οργανωμένοι Γονείς, όπου αυτή την ώρα βλέπουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζητούν τα τεκτενώμενα στον τομέα της παιδείας.

διαβ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, οι Συνομοσπονδίες κατέθεσαν στον Πρόεδρο τις απόψεις του για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα της παιδείας, ενώ ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τους πει τις απόψεις του για το τι πρέπει να αλλάξει και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Η συνάντηση γίνεται παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

 

Δεν μπήκαν στις αίθουσες οι μαθητές, στο πλευρό τους η ΟΕΛΜΕΚ
Εξάλλου, οι μαθητές δεν μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, την 3η και 4η περίοδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή και συγκεκριμένα, τις εξετάσεις τετραμήνων.

Η ΠΣΕΜ, σε σχετική εγκύκλιο, ανέφερε πως εξέφρασε πολλές φορές την αντίθεση της στον εγκληματικό, όπως το χαρακτηρίζει, μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο, καταθέτοντας πολλάκις τους λόγους διαφωνίας της, χωρίς να πάρει ποτέ ικανοποιητική απάντηση και προειδοποιούσε ότι δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν. Στο πλευρό των μαθητών στάθηκε η Οργάνωση των καθηγητών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως οι απόλυτες θέσεις αλλά και η εν γένει στάση του Υπουργείου Παιδείας δεν υποβοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ:
«Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει τον αγώνα του Μαθητικού Κινήματος και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αφουγκραστεί, επιτέλους, τα αιτιολογημένα αιτήματά τους.

Οι απόλυτες και μη εποικοδομητικές θέσεις, αλλά και η εν γένει στάση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δεν υποβοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Ο αγώνας ενάντια στις αποφάσεις που πλήττουν το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές είναι κοινός και σε αυτόν θα πορευτούμε μαζί σήμερα με τη διαμαρτυρία των μαθητών / τριών και την ερχόμενη Τετάρτη με τη στάση εργασίας των Καθηγητών / τριών».

Σχετικά νέα

X
Translate »