Γενικά

Έξαρση ιώσεων σε παιδιά: Πως η πανδημία τα έκανε να αρρωστούν καλοκαιριάτικα

Πηγή: alphanews.live

Αλλαγή στον χρόνο εμφάνισης κάποιων ιώσεων φαίνεται να προκαλεί η πανδημία, με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Κύπρο να θυμίζει περισσότερο…χειμώνα.

Παναγιώτης Γιάγκου, Παιδίατρος
“Όλα αυτά τα παιδάκια τα οποία έχουν μεγαλώσει τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε μεγαλώσει μέσα σε συνθήκες καραντίνας, άρα αποστειρωμένα.”

Αυτό, όπως αναφέρει, συνδέεται με το γεγονός ότι τα παιδιά ζούσαν τους περισσότερους μήνες των τελευταίων δύο ετών, χωρίς να έρχονται αντιμέτωπα με τις ιώσεις.

Παναγιώτης Γιάγκου, Παιδίατρος
“Τώρα με την απελευθέρωση των μέτρων, με την ανάμειξη του πληθυσμού και με τις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, κολλούν με το παραμικρό.”

Αυτή τη στιγμή επικρατεί η γαστρεντερίτητα, αλλά και ιώσεις που εμφανίζονται κυρίως τον χειμώνα και φέτος… μετατέθηκαν για το καλοκαίρι λόγω της καραντίνας που είχαμε σε διάφορες βαθμίδες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο.

Παναγιώτης Γιάγκου, Παιδίατρος
“Αν για παράδειγμα τον Φεβρουάριο βλέπαμε ένα εμπύρετο κάθε 15 ημέρες, τώρα βλέπουμε δέκα την ημέρα στην καλύτερη περίπτωση.”

Ενώ έντονα την εμφάνιση τους τις τελευταίες ημέρες κάνουν η αμυγδαλίτιδα, η βριογχιολίτιδα, η ρινίτιδα και η φαρυγγίτιδα.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »