Κατεβάζουν το…φεγγάρι στη Λάρνακα – Μια μοναδική εμπειρία στην πλατεία Ζουχουρί (εικόνες)

Πηγή: philenews.com

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι βρεθούν στη Λάρνακα από τις 13 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, αφού οι διοργανωτές της Μπιενάλε Λάρνακας θα… κατεβάσουν το φεγγάρι στη πλατεία Ζουχουρί.

Έπειτα από επίπονες προσπάθειες έγινε κατορθωτό να έρθει στην Κύπρο το Museum of the Moon, ένα σπουδαίο έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram, που περιοδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το έργο είναι μια ακριβής αποτύπωση της σελήνης, έχει διάμετρο επτά μέτρων και αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) από το Επιστημονικό Κέντρο της ΝΑSA. Σε κλίμακα περίπου 1:500,000 κάθε εκατοστόμετρο της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας του φεγγαριού. Το εντυπωσιακό έργο τέχνης, έφτασε ήδη στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει το στήσιμό του στην πλατεία Ζουχουρί σε ύψος τριών μέτρων.

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που έχει εκτεθεί σε σημεία αναφορά σε ολόκληρο τον κόσμο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, αφού η αιωρούμενη σφαίρα είναι μια ακριβής ρέπλικα της σελήνης.

Στον χώρο του συμπλέγματος Ζουχουρί προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις με αφορμή την έλευση του Museum of the Moon, που συνοδεύεται από ηχητική μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένο με BAFTA συνθέτη Dan Jones. Ο Luke Jerram ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εργάζεται διεθνώς από το 1997.

Οι εξαιρετικές δημιουργίες του περιλαμβάνουν γλυπτά, εγκαταστάσεις και ζωντανά έργα τέχνης ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός παγκοσμίως για τα μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα του.. Τo Museum of the Moon εντάσσεται στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Μπιενάλε Λάρνακας και οργανώνεται από την δημιουργική πλατφόρμα Once In a Blue Moon και την εταιρεία Wonderdots. Έφτασε στην Κύπρο χάρη στις χορηγίες των AsusPlus Auditors and Tax Consultants, Edge Development Group και Scaffolding Solutions. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Λάρνακας και το Larnaca Act.

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »