Ετήσια Παγκύπρια Έκθεση Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών Κύπρου, στην Γκαλερί «Εναλία» στη Λάρνακα

Θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή, η ώρα 19:30 μ.μ,  η ετήσια Παγκύπρια Έκθεση Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών Κύπρου, στην Γκαλερί «Εναλία» στη Λάρνακα.

 

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και γίνεται με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών –Κεραμιστών.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τους γνωστούς καταξιωμένους καλλιτέχνες Petr Lada (από Τσεχία) και Μάρω Κερασιώτη (από Ελλάδα) την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, στο χώρο της Γκαλερί «Εναλία».

 

Γκαλερί Εναλία
Διεύθυνση: Φραγκλίνου Ρούζβελτ 14, 6010, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 99676646

Ο πηλός έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια της Ιστορίας · ήταν πάντα ένα σημαντικό υλικό που μπορούσε να μεταμορφωθεί σε εργαλεία, μαγειρικά σκεύη, στολίδια, αντικείμενα, κοσμήματα, διακόσμηση και πολλά άλλα. Η αρχή της κεραμικής τέχνης ήταν κοντά στην απαρχή της ίδιας της ανθρωπότητας, μια τέχνη και ένα υλικό διαχρονικό, το οποίο έχει επιβιώσει εδώ και χιλιάδες χρόνια, και το οποίο είχε μια εκπληκτική αναβίωση στον κόσμο των πλαστικών τεχνών τα τελευταία χρόνια.

Ίσως ο λόγος είναι πως, σε έναν κόσμο που εξελίσσεται τεχνολογικά τόσο ραγδαία, η επιστροφή στις ρίζες φαντάζει απαραίτητη. Η επιστροφή στη γη, το νερό, τη φωτιά. Μια επιστροφή σε μια αρχαία τέχνη που μας φέρνει πιο κοντά στη Φύση, στα ένστικτα μας.

Η τέχνη της κεραμικής σήμερα είναι πλούσια και ποικίλη. Οι κεραμίστες του Συνδέσμου εξερευνούν το μέσο, παίρνοντας διάφορες κατευθύνσεις, ο καθένα με τον δικό του τρόπο δημιουργώντας έτσι μια πληθώρα από διαφορετικές φόρμες και τεχνικές. Στο έργο τους δείχνουν συνείδηση ​​για τη παράδοση και τη σύγχρονη κουλτούρα, χρησιμοποιώντας τον πηλό για να αφηγηθούν την δική τους ιστορία. Αυτό είναι που καθιστά τη συγκεκριμένη ετήσια έκθεση ιδιαίτερη· παρουσιάζει μια μεγάλη, σύγχρονη συλλογή έργων τέχνης, φτιαγμένα από το ίδιο μέσο όπως τους προγόνους μας – τον πηλό.

 

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »