Εργαστήρι Κινηματογράφου: Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας

Σεμινάριο Κινηματογράφου: ‘Πως να σκηνοθετήσετε ένα Βίντεο, Βασικοί μέθοδοι και αρχές’

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το σεμινάριο θα περιστρέφεται γύρω απο τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας και θ’ αποτελείται από θεωρία καθώς και ασκήσεις πρακτικής. Θα έχει συνολική διάρκεια έξι ωρών.

Πιο συγκεκριμένα, θα αρχίσει με μια μικρή αναδρομή και αναφορά στην Ιστορία του Κινηματογράφου με έμφαση στο πρίσμα της σκηνοθεσίας και το πως έχει εξελιχθεί μέσα από τα διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα.

Έπειτα θα επικεντρωθούμε στις βασικές αρχές και μεθόδους σκηνοθεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα με την προβολή αποσπασματικών σκηνών από ταινίες του παγκόσμιου στερεώματος να αντιληφθούν και ν’ αναλύσουν το πως γίνεται πράξη η σκηνοθετική προσέγγιση. Επιπλέον θ΄αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους η επιλογή συγκεκριμένων τεχνικών σκηνοθεσίας υπηρετεί το σενάριο καθώς και το επιδιωκόμενο αίσθημα σε μια ταινία ή ένα βίντεο.

Επίσης θα ασχοληθούμε με τεχνικούς κινηματογραφικούς όρους όπως το κάδρο, την θέση, την κίνηση της κάμερας, το mis en scene, κλπ. Θα μάθουμε πως μια σκηνή μετατρέπεται από το όραμα του σκηνοθέτης σε shot – list και σε storyboard για να πάρει μετά μορφή στην οθόνη.

Το εργαστήριο θα είναι επικεντρωμένο σε πρακτικές ασκήσεις, έτσι όλι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπούνε στο ρόλο του σκηνοθέτη και να σκηνοθετήσουν μικρές σκηνές.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις τέχνες ή που είναι απλά λάτρεις του κινηματογράφου, σε youtubers, σε φοιτητές, νέους, εκπαιδευτικούς και άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να μάθουν πως φτιάχνετε ένα βίντεο.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 24 001502, 99 875285
Email: cinemaworkshopscy@gmail.com
Διδάσκων: Άντρια Νικολάου
Κόστος: 65 Ευρώ

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »