“Παλιές φωτογραφίες, νέες προσεγγίσεις: Η αστική ενδυμασία της Λάρνακας (1870- 1920), μέσα από το Αρχείο του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη”

Το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης “Παλιές φωτογραφίες, νέες προσεγγίσεις: Η αστική ενδυμασία της Λάρνακας (1870- 1920), μέσα από το Αρχείο του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη”, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.
Μέσα από 120 και πλέον φωτογραφίες, που θα εκτίθενται στους χώρους του Ιδρύματος, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, θα παρουσιαστεί η ιστορική εξέλιξη της αστικής ενδυμασίας στη Λάρνακα, από το 1870 έως και την πρώτη εικοσαετία του 20ου αιώνα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στο ισόγειο του κτιρίου της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας.
Η ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που προηγήθηκε της έκθεσης. Η έρευνα για την αστική ενδυμασία της πόλης της Λάρνακας βασίστηκε στο αρχειακό υλικό του Ιδρύματος.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μεμονωμένα αυθεντικά τεκμήρια ένδυσης.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο που θα περιλαμβάνει την ολότητα του ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που χρηματοδότησαν το εγχείρημά μας, μέσω του προγράμματος “Πολιτισμός”.

unnamed1 unnamed2

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »