Μια Μέρα στο Μουσείο

Μια συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας και του Μουσείου Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

 

Η σειρά δημιουργικών εργαστηρίων «Μια Μέρα στο Μουσείο», που απευθύνεται σε παιδιά από 6-12 χρονών, εντάσσεται στο θεματικό πρόγραμμα του Μουσείου Πιερίδη «Σάββατα στο Μουσείο Πιερίδη» και έχουν ως έμπνευση την ιστορία της οικογένειας/του κτηρίου του Μουσείου καθώς και τα εκθέματα που φιλοξενεί.

  • 02.17 – 10πμ-12 Eργαστήρια Δημιουργικότητας και Κατασκευών με βάση την Αρχιτεκτονική: «Δημιουργώ ένα Μουσείο». Γινόμαστε αρχιτέκτονες για δύο ώρες και δημιουργούμε το δικό μας τρισδιάστασο μοντέλο μουσείου
  • 02.17- 10πμ-12 Θεατρικό Παιχνίδι: Στα αχνάρια της κυπριακής ιστορίας και μέσα από την κίνηση, τη μίμηση, τον αυτοσχεδιασμό και τις θεατρικές ασκήσεις δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες και μια μικρή παράσταση
  • 02.17- 10πμ-12 Δημιουργική Γραφή: Εξερευνούμε την ίδια την ιστορία του μουσείου και με τα βασικά «κλειδιά» της Δημιουργικής Γραφής γράφουμε τη δική μας ιστορία η οποία θα δημοσιευτεί στο διαδικτυακό περιοδικό “SkalaTimes” (για παιδιά 7-12 χρονών)
  • 02.17 10πμ-1μμ «Με συνταξιδιώτες μου 1 ουράνιο τόξο & την ιστορία του νησιού ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΩ!»: εξερευνούμε το μοναδικό μας ευατό, γεμάτο χρώματα, βασισμένο στην εξέλιξη της ιστορίας του νησιού όπως παρουσιάζεται μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, που θα οδηγεί με ακρίβεια, μέσα από τεχνικές mind coaching, κατασκευές με νόημα, καινούριες γνώσεις, διήγηση και εποικοδομητικές συζητήσεις, στη δική μαςουσιαστική ενδυνάμωση και ισορροπημένη εξέλιξη.- 1η συνάντηση- Κατακτώ τη δύναμη μου! Χρώμα κλειδί ΚΟΚΚΙΝΟ (για παιδιά 7-12 χρονών)
  • 03.17 10πμ-1μμ «Με συνταξιδιώτες μου 1 ουράνιο τόξο & την ιστορία του νησιού ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΩ!» – 2η συνάντηση- Ζω χαρούμενα και δημιουργικά! Χρώμα κλειδί ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (για παιδιά 7-12 χρονών)
  • 03.17 10πμ-1μμ «Με συνταξιδιώτες μου 1 ουράνιο τόξο & την ιστορία του νησιού ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΩ!» – 3η συνάντηση- Ξεκλειδώνω τον πλούτο μου και φτάνω ψηλά! Χρώμα κλειδί ΚΙΤΡΙΝΟ (για παιδιά 7-12 χρονών)
  • 03.17 – 10πμ-12 Μουσικοτεχνάσματα-Μουσική Παντού: Ταξίδι στον Τόπο και στο Χρόνο. Ένα μουσικό ταξίδι στις ιστορίες και στους μύθους της Κύπρου. Θα παίξουμε με την ιδέα της ενορχήστρωσης εκ νέου ενός παραδοσιακού τραγουδιού και θα φτιάξουμε και μικρά αυτοσχέδια τύμπανα που θα διακοσμηθούν με μοτίβα παρμένα από τους αρχαίους χρόνους της Κύπρου (για παιδιά από 6-12 χρονών)

Facebook event

for-fb-back

for-fb-front

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »