Breaking News

Καλοκαιρινό Σχολείο Κινηματογράφου

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας διοργανώνει καλοκαιρινό σχολείο Κινηματογράφου για τον μήνα Ιούλιο.

Το καλοκαιρινό σχολείο απευθύνεται τόσο σε έφηβους όσο και νέους, ηλικίας 15 με 25 ετών.  Μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές που ενδιαφέρονται για τις τέχνες γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα για τον Κινηματογράφο και τη δημιουργία βίντεο, καθώς επίσης και φοιτητές από οποιοδήποτε κλάδο. Θα έχει συνολική διάρκεια 2 εβδομάδες, από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 13 Ιουλίου.  Οι συναντήσεις θα είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Το Cinema Summer School θα περιστρέφεται γύρω από όλα τα στάδια που περιλαμβάνει η παραγωγή μιας ταινίας. Κάποια από τα θέματα με τα οποία οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή είναι τα εξής:

Σεναριογραφία

Ιστορία του Παγκόσμιου Κινηματογράφου

Κινηματογραφικά Κινήματα

Pre – Production

Σκηνοθεσία

Ρόλοι Κινηματογραφικού Συνεργείου

Κάμερα

Φωτισμός

Τρόποι Κινηματογράφησης

Είδη ταινιών

Βασικές αρχές του Ντοκιμαντέρ

Μοντάζ

Post – Production

 

Τα μαθήματα θα είναι ένα μείγμα θεωρίας και πρακτικής. Ο  βασικός χώρος διεξαγωγής τους θα είναι το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας και οι πρακτικές ασκήσεις θα γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Για τα μαθήματα του montage είναι βασική προϋπόθεση ο κάθε μαθητής να έχει υπολογιστή ( laptop). Το απαραίτητο πρόγραμμα (software) θα δοθεί στους μαθητές αργότερα.

Με το τέλος του Cinema Summer School ο κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει κάνει το δικό του βίντεο. Όλα τα βίντεο των μαθητών θα προβληθούν στο τέλος του προγράμματος.

 

Ημερομηνίες: 2-13 Ιουλίου

Ώρες: 10πμ-2μμ

Ηλικίες: 15-25χρ.

Κόστος συμμετοχής: €100.00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 24001502 / 99875285

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://www.facebook.com/events/1813539648954043/

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »