Έρχεται η «ΗΛΕΚΤΡΑ» στο Παττίχειο

Το Σατιρικό Θέατρο, μέσα στα πλαίσια του Αρχαίου Δράματος, που παρουσιάζει κάθε Ιούλιο το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου Κύπρου, παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους, στην ΛΑΡΝΑΚΑ στο ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ.. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Μαριάννα Καυκαρίδου με ένα επιτελείο 17 εκλεκτών ηθοποιών.

Είσοδος Ελεύθερη – Προσφορά ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η Ηλέκτρα ακολουθεί τον γνωστό μύθο των Ατρειδών. Οι τρεις τραγικοί διαχειρίζονται τον μύθο διαφορετικά, αλλά η θεματική παραμένει η ίδια: η δίψα των παιδιών του Αγαμέμνονα για δικαιοσύνη, μιας και η μητέρα τους με τον εραστή της τον δολοφόνησαν και σφετερίστηκαν τον θρόνο του Άργους. Η δολοφονία των δυο αυτών προσώπων, της Κλυταιμνήστρας και του Αιγίσθου, ισούται με την επαναφορά της τάξης και της δίκης. Η Ηλέκτρα προλαβαίνει να φυγαδεύσει τον μικρό της αδερφό, τον Ορέστη, και εύχεται μια μέρα να επιστρέψει δυνατός για να εκδικηθούν τον φόνο του πατέρα τους. Η Ηλέκτρα μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνει και το μίσος, αλλά και η επιθυμία της να επαναφέρει την Δικαιοσύνη. Ο Ορέστης όντως επιστρέφει στο Άργος και με τη βοήθεια του αγαπημένου του παιδαγωγού μπαίνει στο παλάτι, σμίγει ξανά με την αδερφή του –μια από τις σημαντικότερες σκηνές αναγνώρισης- και βάζουν σε εφαρμογή την μεγάλη τους επιθυμία και το μέγα Χρέος.

Μετάφραση: Φώτης Φωτίου
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά –κοστούμια: Χάρης Καυκαρίδης, Μαρία Χατζηλούκα
Μουσική: Σάββας Σάββα,
Χορογραφίες: Παναγιώτης Ττοφή
Κίνηση: Νεοκλής Νεοκλέους
Σχεδιασμός φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Φωτστής: Αρτέμης Χούτρης

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ηλέκτρα – Μαριάννα Καυκαρίδου
Ορέστης – Ανδρέας Ρόζου
Κλυταιμνήστρα – Άννα Γιαγκιώζη
Παιδαγωγός – Βασίλης Μιχαήλ
Χρυσόθεμις – Κύνθια Παυλίδου
Αίγισθος – Λέανδρος Ταλιώτης
Πυλάδης – Νικόλας Αρκαδίου

Χορός (Γυναίκες του Άργους) :
Μαρία Ανδρέου, Θέμις Ππόλου, Ειρήνη Σαλάτα, Ζήνα Καυκαρίδου, Έλενα Οροκλινιώτη, Θεοδώρα Ανδρέου, Χριστίνα Γαβριηλίδου, Κυριακή Παπαδοπούλου, Χριστίνα Πιερή, Μιχαηλίνα Σουγκάρη.

Χορηγοί : Tο Σατιρικό Θέατρο επιχορηγείται από τον ΘOK (Μέγας Θεσμικός Χορηγός). Xορηγός Eπικοινωνίας το Ραδιόφωνο και η Τηλεόραση του ΡΙΚ. Χορηγοί παράστασης: ΟΠΑΠ, ΚΥΠΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΟΥ. Στηρίζει το KANAΛI 6 Λεμεσού.

Σχετικά νέα

No Results
X
Translate »