Going out

Εβδομάδα λήξης για την 3η Μπιενάλε Λάρνακα: Οι τελευταίες εκδηλώσεις

Οι επτά εβδομάδες της 3ης έκδοσης της Μπιενάλε Λάρνακας φθάνουν εντυπωσιακά στο τέλος τους και το κοινό έχει μια τελευταία ευκαιρία να επισκεφθεί την κεντρική έκθεση μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, ενώ από τις παράλληλες εκδηλώσεις απομένουν μια παιδική έκθεση, μια διάλεξη και μια κινηματογραφική βραδιά.

Έχει περάσει πάνω από ένας  μήνας από τότε που ξεκίνησε η Μπιενάλε Λάρνακας 2023, διαδίδοντας καλλιτεχνικά δρώμενα και συζητήσεις σε όλη την περιοχή. Καλλιτέχνες, επισκέπτες, ντόπιοι, παιδιά και ενήλικες έχουν γίνει μέρος αυτής της έκδοσης παρακολουθώντας ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις και εκθέσεις, ταξιδεύοντας στο φεγγάρι και στις βαθύτερες γωνιές του νοσταλγικού μυαλού.

«Σήμερα» σημειώνει η φετινή επιμελήτρια Yev Kravt «συνειδητοποιούμε ότι το ‘σπίτι’ είναι μια ατελείωτη εξερεύνηση, το καθένα μοναδικό και αλληλένδετο, που μας δένει όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με άλλα είδη και τον πλανήτη μας συνολικά. Ενώ πολλοί καλλιτέχνες οραματίζονται το ‘σπίτι’ ως ένα μέρος στο παρελθόν, θέλω να τονίσω τη σημασία της διαμόρφωσης και της συνέχισης της οικοδόμησης ενός ‘σπιτιού’ στο μέλλον. Είτε μιλάμε για τα φυσικά μας περιβάλλοντα, τα σπίτια που σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε, είτε για τις τεχνολογικές και καινοτόμες εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας.

 

Παράλληλες δράσεις

«What Will Your Home Be If You Dont Remember It?» – Παιδική έκθεση και διάλεξη για την νόσο ΑλτσχάιμερΔευτέρα, 20 Νοεμβρίου στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, Αθηένου, 7-10μ.μ., δωρεάν.

Η τελευταία εβδομάδα της Μπιενάλε στρέφει το βλέμμα στο τέλος της ζωής και πως είναι πιθανόν να σβήσει η έννοια και το συναίσθημα του Σπιτιού σε ένα άνθρωπο. Φέρνοντας κοντά τους κόσμους των παιδιών και των ηλικιωμένων, μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου στην Αθηένου.

Με γνώμονα τη δημιουργικότητά τους, παιδιά ηλικίας 7-15 ετών κλήθηκαν να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν πώς θα ήταν το σπίτι τους αν δεν το θυμόντουσαν. Πώς θα ήταν το μυαλό τους αν άρχιζε να σβήνει και πώς λειτουργούν οι εγκεφαλικοί τους νευρώνες. Τα αποτελέσματα της δημιουργικότητάς τους θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση τέχνης με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Δρ Ανδρέας Χατζηκυπριανού θα κάνει μια 20λεπτη παρουσίαση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπου οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ του Αλτσχάιμερ και της άνοιας, θα μάθουν τι συμβαίνει σε έναν εγκέφαλο που επηρεάζεται από το Αλτσχάιμερ, τους παράγοντες κινδύνου και θα λάβουν χρήσιμες πληροφορίες. Θα ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση και δεξίωση.

OpenAir Cinema Nights

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο Kleidi Cafe Bar, Λάρνακα, 8μ.μ.

Η τελευταία κινηματογραφική βραδιά των Once In a Blue Moon και Cinebur θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 του μήνα, μεταμορφώνοντας μια ακόμη φορά τον κρυμμένο κήπο του καφέ-μπαρ Κλειδί σε υπαίθριο σινεμά. Μετά από τις προηγούμενες sold-out εκδηλώσεις, 6 ταινίες μικρού μήκους θα παρουσιαστούν αυτή το φορά, αγγίζοντας την θεματική του ‘Home Away from Home’.

23 Νοεμβρίου: Home Sweet Home

Τι κοινό έχουν ένας Ιάπωνας μετανάστης, ένας Κινέζος φοιτητής στο εξωτερικό, ένα φυτό, μια κόρη που πενθεί και μια Κολομβιανή υπηρέτρια; Η αναζήτηση του Σπιτιού είναι μια εμπειρία χωρίς σύνορα. Από τη ζωή που χτίζουμε μέχρι την οικογένεια που δημιουργούμε και τους συνεχώς διερευνώμενους τρόπους με τους οποίους επαναπροσδιορίζουμε τι σημαίνει να νιώθεις σπίτι σου – οι επιλεγμένες ταινίες της βραδιάς δείχνουν την αναζήτηση αυτού του συναισθήματος, όπου κι αν βγάζουν τα ταξίδια τους ανθρώπους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μερικές φορές να το χάσουμε στα μέρη που κάποτε ονομάζαμε ‘Σπίτι’.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8μ.μ. Η προβολή αρχίζει στις 8.30μ.μ. με υπότιτλους στα αγγλικά. Η τελευταία κινηματογραφική βραδιά θα ακολουθήσει στις 23 Νοεμβρίου

Εισιτήρια διαθέσιμα στην εφαρμογή Cinebur. Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Όριο ηλικίας: άνω των 18. €15 μόνο είσοδος, €18 με ένα ποτό και ποπ κορν, €25 ένα ποτό, ποπ κορν και πλάτερ τυριών.

Σχετικά νέα

X
Translate »