Γενικά

ΕUROPE DIRECT LARNACA: Ομιλία της προέδρου κ.Φον Ντερ Λαϊεν για την κατάσταση της ένωσης το 2021

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟ 2021- Μερικά από τα σημαντικοτερα σημεια τα οποια αφρουν την πολιτικη της ενωσης για τα χρονια που ερχονται

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
  1. «Πρώτη –και πλέον επείγουσα προτεραιότητά– μας είναι να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι λιγότερο από το 1% των συνολικών δόσεων έχουν χορηγηθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, το μέγεθος της αδικίας και ο βαθμός επείγουσας ανάγκης είναι προφανή. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της εποχής μας. Η «Ομάδα Ευρώπη» επενδύει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να αυξηθεί η ικανότητα παραγωγής εμβολίων mRNA στην Αφρική. Έχουμε ήδη δεσμευτεί να διαθέσουμε 250 εκατομμύρια δόσεις. Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι η Επιτροπή θα προσθέσει μια νέα δωρεά 200 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Πρόκειται για επένδυση στην αλληλεγγύη — αλλά και στην παγκόσμια υγεία.
  2. Νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νεοεισερχόμενους στον χώρο εργασίας—το ALMA. «Το ALMA θα προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν προσωρινή εργασιακή εμπειρία σ᾽ ένα άλλο κράτος μέλος. Γιατί κι αυτοί αξίζουν να ζήσουν μια εμπειρία σαν το Erasmus. Για να αναπτύξουν ικανότητες, να δημιουργήσουν δεσμούς και να διαμορφώσουν τη δική τους ευρωπαϊκή ταυτότητα».
  3. Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Σήμερα το υλοποιούμε. Με την πρότασή μας δημιουργούμε και θέτουμε σε λειτουργία την αρχή HERA. Αυτό θα αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα για να αντιμετωπίζουμε μελλοντικές απειλές κατά της υγείας νωρίτερα και καλύτερα.
  4. Η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ ξεπέρασε τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Κίνα το τελευταίο τρίμηνο. Το θετικό είναι ότι τώρα, με το NextGenerationEU, θα επενδύσουμε τόσο στη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη όσο και στη μακροπρόθεσμη ευημερία. Θα ασχοληθούμε με διαρθρωτικά ζητήματα στην οικονομία μας: από τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας στην Ισπανία έως τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Σλοβενία ή τη φορολογική μεταρρύθμιση στην Αυστρία. Θα πραγματοποιήσουμε πρωτοφανείς επενδύσεις στο 5G και τις οπτικές ίνες. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί την προσοχή των ηγετών και διαρθρωμένο διάλογο σε ανώτατο επίπεδο.
  5. Το 2022 να ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.
  6. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τέθηκαν σε κυκλοφορία στη Γερμανία ξεπέρασαν σε αριθμό τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα. Η Πολωνία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας για μπαταρίες αυτοκινήτων και ηλεκτρικά λεωφορεία στην ΕΕ. Ή πάρτε για παράδειγμα το νέο ευρωπαϊκό Bauhaus, το οποίο οδήγησε σε έκρηξη δημιουργικότητας για τους αρχιτέκτονες, τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς σε ολόκληρη την Ένωση. Είναι σαφές λοιπόν ότι κάτι κινείται. Και αυτό ακριβώς είναι το νόημα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Στην περσινή μου ομιλία εξήγησα τον στόχο μας για μείωση των εκπομπών κατά τουλάχιστον 55 % έως το 2030.
    Από τότε έχουμε μετατρέψει μαζί τους στόχους μας για το κλίμα σε νομικές υποχρεώσεις. Και είμαστε η πρώτη μεγάλη οικονομία που παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για να επιτύχει αυτούς τους στόχους.
  7. Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω το εξής: η επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλον τον κόσμο, το παγκόσμιο εμπόριο είναι καλά και απαραίτητα. Όμως δεν μπορεί ποτέ να αποβαίνουν εις βάρος της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας των ανθρώπων. Υπάρχουν 25 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που ωθούνται προς την καταναγκαστική εργασία υπό καθεστώς απειλής ή εξαναγκασμού. Δεν μπορούμε ποτέ να αποδεχτούμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί καταναγκάζονται να παράγουν προϊόντα — και ότι τα προϊόντα αυτά καταλήγουν να πωλούνται σε καταστήματα εδώ, στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, θα προτείνουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην αγορά μας προϊόντων που έχουν παραχθεί με καταναγκαστική εργασία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι προς πώληση —σε καμία τιμή.

Σχετικά νέα

X
Translate »