CoronaVirus

Έτσι θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Προς την ίδια κατεύθυνση με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στρέφονται τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και κολέγια αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις αίθουσες διδασκαλίας με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το AlphaNews.Live επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάριο Αμερικάνο, ο οποίος ανέφερε ότι τυχόν αποκλεισμός φοιτητών που δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό θα ήταν επιζήμιος για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, με την έναρξη των μαθημάτων στα ιδιωτικά κολέγια τον Οκτώβριο, στις αίθουσες θα γίνονται δεκτοί φοιτητές οι οποίοι είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει με κορωνοϊό τις τελευταίες 180 ημέρες είτε προσκομίζουν αρνητικό rapid test 72 ωρών.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα όμως θεωρούμε ότι ούτε και η υπερβολή, αν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι, θα βοηθήσει. Εάν κάποια παιδιά θα αποκλειστούν λόγω αυτών των θεμάτων, νομίζω ότι γίνεται και ζημιά στο εκπαιδευτικό κομμάτι.»

Η εκπαίδευση θα γίνεται με βάση τους κανόνες χωρητικότητας που προνοούν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε ο κ. Αμερικάνος, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα μέτρα δεν αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις εκ μέρους των φοιτητών, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το καθεστώς που θα ισχύει στις πανεπιστημιακές δομές.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψη ότι λόγω του ότι οι φοιτητές είναι μια ευαίσθητη και σημαντική κοινωνική ομάδα, καλό θα ήταν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Οποιοσδήποτε προχωρήσει σε εμβολιασμό θα αποφεύγει την ταλαιπωρία της συχνής διενέργειας rapid test, πρόσθεσε ο κ. Αμερικάνος, κάτι που από μόνο του αποτελεί κίνητρο, ενώ οι φοιτητές έχουν ήδη παροτρυνθεί να εμβολιαστούν.

«Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και αυτά που λέμε σήμερα ίσως μελλοντικά να αλλάξουν αν έχουμε διαφορετικές οδηγίες.»

Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσουν και τα ιδιωτικά σχολεία, όπου οι μαθητές για να εισέλθουν στην τάξη θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test 72 ωρών ή να έχουν νοσήσει.

Μιλώντας στο AlphaNews.Live, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, Γιώργος Κρητικός, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την περασμένη Πέμπτη, όπου συζητήθηκε το θέμα του πρωτοκόλλου που θα ισχύει στα σχολεία.

Ερωτηθείς αν η προσκόμιση safepass για συμμετοχή στο μάθημα είναι αρκετή, ο κ. Κρητικός δήλωσε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να ζητηθεί από τους μαθητές.

Όσον αφορά περιπτώσεις παιδιών που νοσούν ή είναι επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού και δικαιολογημένα δεν μπορούν να παραστούν στην τάξη, τα ιδιωτικά σχολεία εκφράζουν ετοιμότητα να στηρίξουν τη διαδασκαλία τους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εξάλλου, σημείωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από μια μικρή μερίδα μαθητών και γονέων αναφορικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη χρονιά αντιμετωπίστηκαν επίσης με εκπαίδευση από απόσταση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »