Γενικά

Ετοιμάζονται για γλέντια γάμου από Μάιο

 Πηγή: philenews.com

Eπανεκκίνηση της βιομηχανίας κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι, αρραβώνες, βαπτίσεις, δεξιώσεις) από τις 16 Απριλίου θέτει ως χρονικό ορόσημο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (μέλος της ΟΕΒ).

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Παράλληλα, ενημερώνει τους επαγγελματίες του κλάδου, όσο και τα ζευγάρια που έχουν προγραμματίσει το γάμο τους εντός του 2021, ότι είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή και επιτυχής διεκπεραίωση όλων των γαμήλιων -και άλλων- εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΕΠΕΚ Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, μιλώντας στον «Φ», αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω από 10.000 επαγγελματίες του κλάδου των εκδηλώσεων, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τροφοδοσία φαγητού, διοργάνωση εκδηλώσεων, διαχείριση χώρων εκδηλώσεων, διακόσμηση χώρων εκδηλώσεων, φωτογράφοι/κινηματογραφιστές, επαγγελματίες ήχου και φωτισμού, κατασκευές σκηνής και προμήθειας παρεμφερούς εξοπλισμού, dj, oίκοι νυφικών.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας, ο κ. Μωσαϊκός εξέφρασε φόβους ότι δεν θα καταφέρουν όλοι να επιβιώσουν και κάποιοι θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά τις επιχειρήσεις τους. Ο κλάδος των εκδηλώσεων είχε διαχρονικά, πριν την καταστροφική πανδημία, μια δυναμική την περίοδο από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο, με τζίρο κοντά στα €500 εκατ., όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου. Αλλά τώρα, πρόσθεσε, «συνεχίζεται η πτώση των εσόδων και δεν ξέρουμε πόσοι επαγγελματίες θα αντέξουν». Κατά τον ίδιο, μετά την 1η Μαϊου, που φέτος συμπίπτει με το Πάσχα, αναμένονται αρκετοί γάμοι και οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν πως αν όλα κυλήσουν ομαλά δεν θα υπάρξουν -νέες- ακυρώσεις.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΕΠΕΚ, οι κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν ετοιμαστεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, διαφυλάσσουν την τήρηση μέτρων προφύλαξης εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διοργάνωση εκδηλώσεων για γάμους, βαπτίσεις, χοροεσπερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, κλπ.

Το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εκδηλώσεων, με τον αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο, είναι: 1-15 Απριλίου: 75 άτομα σε εσωτερικό χώρος, 150 άτομα σε εξωτερικό χώρο, δείπνο/γεύμα. Στις 16-30 Απριλίου: 100 άτομα σε εσωτερικό χώρο, 200 άτομα σε εξωτερικό χώρο. Μάϊος 2021: δείπνο/γεύμα 350 άτομα σε εσωτερικό / εξωτερικό χώρο, κοκτέιλ για 250 άτομα ανά πάσα στιγμή. Ιούνιος 2021: Δείπνο/γεύμα 500 άτομα – εξωτερικός/εσωτερικός χώρος, κοκτέιλ για 350 άτομα ανά πάσα στιγμή. Ιούλιος 2021: Άρση όλων των μέτρων.

Το ζευγάρι και/ή άλλος πελάτης θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη λίστα με τους καλεσμένους για το δείπνο, για σκοπούς ιχνηλασιμότητας. Αυτή θα φυλάσσεται για τουλάχιστον 2 μήνες. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού σε περιπτώσεις γαμήλιων δεξιώσεων (ασπασμός – χειραψία) δεν θα επιτρέπεται στην παρούσα φάση. Ο μέγιστος αριθμός καθημένων θα είναι 10 άτομα ανά τραπέζι. Η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός. Ενδεικτικά, μπορεί για εξωτερικούς χώρους να καθορίζεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων, ως εξής: Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μέτρα. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,10 μ.

Σχετικά νέα

X
Translate »