Δελτία Τύπου

ΕΤΑΠ Λάρνακας και UCLan Cyprus, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Με στόχο την ενίσχυση και εδραίωση της μεταξύ τους συνεργασίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «στο Μνημόνιο θεσμοθετείται και επίσημα πλέον το πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα που αφορούν έρευνα και καινοτομία στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, του στρατηγικού προγραμματισμού και της διοίκησης προορισμού. Κοινές δράσεις περιλαμβάνουν την ετοιμασία μελετών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη διοργάνωση σεμιναρίων, την προώθηση των πρωτοβουλιών και προγραμμάτων έκαστων οργανισμών και άλλες ενέργειες με επιδίωξη την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου της περιφέρειας Λάρνακας και ευρύτερα».

Εκ μέρους της ΕΤΑΠ Λάρνακας το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρόεδρος Ντίνος Λευκαρίτης και εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ο Πρόεδρος  Φλώρος Βωνιάτης. Η υπογραφή έγινε στην παρουσία της εξαμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για Στρατηγικό Τουριστικό Προγραμματισμό (Consultancy Committee for Strategic Planning in Tourism)  που έχει συσταθεί στα πλαίσια του Μνημονίου, η οποία απαρτίζεται από τους Σοφοκλή Σοφοκλέους, Παναγιώτη Χατζηλοΐζου, Νανά Ασμένη, Κατερίνα Αντωνίου, Ειρήνη Γεωργίου και Dmitrii Novoselov».

Κατά την υπογραφή «ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, η οποία με την υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου, επισφραγίζεται ουσιαστικά και διευρύνεται σε διάφορα επίπεδα και τομείς με την υλοποίηση αμοιβαία επωφελών δράσεων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του UCLan Cyprus ανέφερε ότι «το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΤΑΠ Λάρνακας υπογράφεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πανεπιστημίου που έχει σαφή προσανατολισμό στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με τοπικούς φορείς, καθώς και στις αυξανόμενες απαιτήσεις για αριστεία, διάκριση, έρευνα και καινοτομία».

Σχετικά νέα

X
Translate »