Αναπτυξιακά Έργα

Έργα στη Λάρνακα που συγχρηματοδοτούνται από Διαρθρωτικά Ταμεία

Διάφορα έργα στη Λάρνακα, τα οποία άρχισαν να υλοποιούνται ή βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής και συγχρηματοδοτούνται από Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε πρόσφατα την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για την πρόοδο έργων που δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τα έργα αυτά είναι η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε ήδη στο κοινό, με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ, η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας που βρίσκεται σε εξέλιξη με προϋπολογισμό 7.5 εκατομμύρια ευρώ  και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα του 2020 και ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη Λάρνακας), που επίσης είναι υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό 1,6 εκατομμυρίων ευρώ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας – Πρώην Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας, έργο που βρίσκεται υπό εξέλιξη με προϋπολογισμό 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του μέσα του 2020.

Ακόμα περιλαμβάνεται η αποκατάσταση εξωτερικών όψεων του συγκροτήματος Ζουχούρι  και διαμόρφωση Πλατείας, ένα έργο που βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των κατασκευαστικών σχεδίων, αφού η επιλογή του σχεδίου έγινε κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το έργο θα προσφοροδοτηθεί στα τέλη του 2019 με προϋπολογισμό 2,87 εκατομμυρίων ευρώ και η ολοκλήρωση του υπολογίζεται στα τέλη του 2022.

Ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει επίσης την ανάπλαση συγκεκριμένων οδών και διευκόλυνσης ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης, ένα έργο που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 με προϋπολογισμό 3.2 εκατομμύρια ευρώ, με την ολοκλήρωση του να υπολογίζεται στα μέσα του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος ανέλαβε την κατασκευή των γηπέδων τένις στην περιοχή του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας όπου με την μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας στο νέο του χώρο, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου που βρίσκεται στον χώρο της σημερινής έδρας του Ομίλου στην οδό Κιλκής στη Λάρνακα».

Σχετικά νέα

X
Translate »