Εκπαίδευση

Έρχονται οι Επιτηρητές Ασφάλειας στα σχολεία-Όλες οι πληροφορίες

Με στόχο τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στις σχολικές μονάδες, θα εισαχθούν από τη νέα σχολική χρονιά και σε ολοήμερη βάση Επιτηρητές ασφάλειας, σε Λύκεια και Τεχνικές σχολές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Το πιλοτικό μέτρο, το οποίο αποφασίστηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα εφαρμοστεί σε 38 δημόσια Λύκεια, στα έξι Εξατάξια Σχολεία και στις 11 Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

«Ένα καλύτερο αίσθημα ασφάλειας στα σχολεία»

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Προϊστάμενος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας Στέλιος Ορφανός σημείωσε πως το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και ο Επιτηρητής Ασφαλείας θα βρίσκεται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Σε ερώτηση εάν ένας Επιτηρητής είναι αρκετός για μια σχολική μονάδα, ο κ. Ορφανός είπε πως το μέτρο οδηγήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση βασισμένο στις απαιτούμενες ανάγκες.

Όσον αφορά την εξαίρεση των Γυμνασίων από το συγκεκριμένο μέτρο, ο κ. Ορφανός είπε πως «θα δούμε πώς θα κινηθεί η πρώτη χρονιά και είμαστε ανοικτοί, την επόμενη χρονιά, εάν χρειαστεί να τοποθετηθούν και στα Γυμνάσια».

«Με την εφαρμογή του θεσμού», συμπλήρωσε ο κ. Ορφανός, «θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο αίσθημα ασφάλειας στα σχολεία, σ’ όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία και των επισκεπτών στα σχολεία, αλλά και τη μείωση των περιστατικών βίας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ορφανός είπε πως οι προσφορές θα δοθούν σύντομα από τις Σχολικές Εφορείες των διάφορων επαρχιών.

 

Ικανοποιημένοι οι γονείς

Την ικανοποίηση των οργανωμένων γονέων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

«Είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και είναι κάτι που είχαμε ζητήσει εμείς. Επιθυμία μας ήταν οι Επιτηρητές να βρίσκονται σε όλα τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες», σχολίασε ο κ. Νικηφόρου για τα Γυμνάσια.

Σε ερώτηση εάν έχει παρατηρηθεί αύξηση στα περιστατικά βίας στις σχολικές μονάδες, ο κ. Νικηφόρου είπε πως «έχει παρατηρηθεί αύξηση στα περιστατικά βίας, υπάρχουν, ωστόσο, κάποια περιστατικά που μας ανησυχούν περισσότερο. Η εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλουν στη μείωση της βίας είναι κάτι το οποίο στηρίζουμε».

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »