Γενικά

Έρχονται νέες θέσεις με το… τσουβάλι σε Αστυνομία/Πυροσβεστική

Διαθέσιμες σύντομα πάνω 250 θέσεις – Τα προσόντα, η ύλη των εξετάσεων και τα αθλητικά αγωνίσματα με τα όρια επιτυχίας

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για τις 256 θέσεις που προκηρύχθηκαν για Αστυνομία και Πυροσβεστική από τον περασμένο Μάρτιο, μόνο 192 άτομα πέρασαν τελικά την γραπτή εξέταση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και αυτές τις μέρες υποβάλλονται στα αθλητικά γυμνάσματα που απαιτούνται για πρόσληψη. Μόνο όσοι περάσουν τα όρια επιτυχίας θα προσληφθούν από τους 192. Άρα ο αριθμός των προσληφθέντων είναι πιθανό να μειωθεί ακόμα περισσότερο. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σημειώνουμε ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις έκαναν αίτηση και παρακάθισαν τελικά στις γραπτές εξετάσεις 855 άτομα από τα οποία όμως τα 663 απέτυχαν να περάσουν την γραπτή εξέταση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επιτυχών στην γραπτή εξέταση, σημαίνει πρόσωπο που συμμετέχει στη γραπτή εξέταση και συγκεντρώνει συνολική γενική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση όχι λιγότερο του 40% της βαθμολογίας.

 

Έρχονται δεκάδες νέες θέσεις μέσα στο 2020

Οι ανάγκες στην αστυνομία παραμένουν όμως και είναι αρκετές. Έτσι, όπως πληροφορούμαστε από αρμόδια πηγή, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που τρέχει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει νέα προκήρυξη για όσες θέσεις δεν θα καλυφθούν από τον προαναφερθέντα διαγωνισμό

. Αν δηλαδή πετύχουν στα αθλητικά αγωνίσματα π.χ. 156 άτομα, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τις υπόλοιπες 100 θέσεις που θα μείνουν αδιάθετες από την προκήρυξη του Μάρτη. Η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει νωρίς μέσα στο νέο έτος.

Επιπλέον όμως στον προϋπολογισμό του 2020, υπάρχει πρόνοια για 200 νέες θέσεις εργασίας στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν κάποιες από τις 200 θέσεις του 2020 συμπεριληφθούν στην προκήρυξη για τις εκκρεμούσες από το 2019 θέσεις. Ότι και αν αποφασιστεί τελικά σίγουρα μέσα στο 2020 θα είναι σίγουρα διαθέσιμες για όσους ενδιαφέρονται 200 νέες θέσεις συν όσες απομείνουν τελικά από τον προηγούμενο διαγωνισμό. 

Αν σας ενδιαφέρει μία θέση στην Αστυνομία ή την Πυροσβεστική ρίξτε μια ματιά στα πιο κάτω αρχεία:

 

Home

Σχετικά νέα

X
Translate »