Γενικά

Έρχονται δυναμικά μέτρα από τους γιατρούς στα δημόσια νοσηλευτήρια

Τη λήψη μέτρων προαναγγέλλουν οι Κυβερνητικοί ιατροί, με την ΠΑΣΥΚΙ να σημειώνει πως η εικόνα που λαμβάνει η ίδια από τα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι εντελώς αντίθετη με αυτή που προσπαθεί να δείξει ο ΟΚΥπΥ. 
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, ανέφερε πως εάν ο ΟΚΥπΥ θεωρεί ότι αυτός αντιμετώπισε την  πανδημία, «κάποιοι άλλοι έβαλαν πλάτες, κάποιοι άλλοι δεν πήραν άδειες, δουλεύουν 12 ώρες και βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο».
«Όταν ακυρώνεις θεραπείες και παρακολούθηση σε χρόνιους ασθενείς, αυτό έχει επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Σημείωσε πως σε συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ την 1η Ιουλίου, κατέθεσαν θέματα προς συζήτηση και συμφώνησαν σε εντατικοποίηση του διαλόγου, ωστόσο, ακόμη περιμένουν πρόσκληση για δεύτερη συνάντηση.
Κατά την πρώτη συνάντηση, είπε, η ΠΑΣΥΚΙ κατέθεσε ότι εάν δεν επιλυθούν ζητήματα, τότε θα προχωρούσαν με δυναμικά μέτρα.
Στις 17 Αυγούστου η ΠΑΣΥΚΙ προειδοποίησε ξανά με μέτρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, «όμως δεν ίδρωσε το αυτί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούμας.
Το ΔΣ, συνέχισε, αποφάσισε δυναμικά μέτρα και ενημέρωσε τα μέλη του, από τα οποία και πήρε θετική ανταπόκριση,
Σε μια άλλη εξέλιξη, παρατηρήθηκε έλλειψη σε δύο σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται στις θεραπείες ασθενών με λευχαιμία.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Ανώτερος Λειτουργός του ΟΑΥ, Παναγιώτης Πέτρου, το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να επιλυθεί τις επόμενες μέρες.
Το πρόβλημα με την έλλειψη των εν λόγω σκευασμάτων είναι πανευρωπαϊκό, καθώς υπάρχει θέμα στην παραγωγή τους, σημείωσε.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σχετικά νέα

X
Translate »