Γενική Επικαιρότητα

Έρχονται διακοπές ρεύματος από τις απεργίες στην ΑΗΚ

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Διακοπές ρεύματος ενδεχομένως να έχουμε από την ερχόμενη Τετάρτη αφού η επάρκεια και η ευστάθεια του συστήματος παραγωγής  στη Δεκέλεια αναμένεται να επηρεαστεί εξαιτίας των μέτρων που εξήγγειλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ τη Τετάρτη.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ ανακοίνωσαν τη λήψη μέτρων με αίτημα να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, όπως η διαχρονική υποστελέχωση, η «έκνομη» λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Δεκέλειας και η παρεμπόδιση της ΑΗΚ από συμμετοχή στις ΑΠΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε ότι δυστυχώς υπάρχει πιθανότητα το σενάριο για αποκοπές ρεύματος να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα μέτρα είπε, που έχουν εξαγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ προκύπτουν δυο θέματα. Το ένα είναι εάν σταματήσει η λειτουργία των 6 ατμοηλεκτρικών μονάδων ανάλογα με την ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια λόγω και καιρικών συνθηκών τότε θα προκύψει πρόβλημα επάρκειας.

Οι προσπάθειες είπε για την επίλυση των διαφορών και αποτροπή των μέτρων συνεχίζονται.

Όσον αφορά τα συνεργεία σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ανάγκη, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο να μεταβεί συνεργείο και να επιδιορθώσει κάποια βλάβη. Το μέτρο που αφορά τα συνεργεία και την στελέχωση του θα επηρεάσει την κανονική ροή και κατ επέκταση έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτυού της ΑΗΚ.

Σχετικά νέα

X
Translate »