Εκπαίδευση

Έρχεται στην πόλη μας το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Οικοδομώντας το Σχολείο της Χαράς και της Δημιουργικότητας

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) Λάρνακας και το Excellence Institute είναι συνδιοργανωτές στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο: «Οικοδομώντας το σχολείο της χαράς και της δημιουργικότητας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις  16 Νοεμβρίου 2019 στο Alexander College (Λάρνακα) και θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης, σε γονείς και σε όποιον επιθυμεί να μάθει πώς το παιχνίδι γίνεται μάθηση και η μάθηση παιχνίδι. Το συνέδριο θα είναι υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και της κ. Ανδρούλας Βασιλείου. Πρόκειται για ένα συνέδριο, το οποίο θα εισηγηθεί τη δημιουργία ενός χαρούμενου και δημιουργικού σχολείου και θα προτείνει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους το παιχνίδι μπορεί να συμβάλει ευχάριστα στη μάθηση.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ως Α.Κί.ΔΑ. υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός σχολείου όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μετέχουν στη διδακτικο-μαθησιακή διαδικασία με αυτονομία και ευελιξία ώστε να είναι πραγματικά χαρούμενοι και δημιουργικοί. Η δημιουργία θετικών συναισθημάτων για το σχολείο και τη μάθηση είναι ίσως το μεγαλύτερο ζητούμενο στην προσπάθεια για δημιουργία εσωτερικών κινήτρων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό οι εισηγήσεις του συνεδρίου θα εξετάσουν πώς τα βιωματικά παιχνίδια και τα παιχνίδια τεχνολογίας συμβάλλουν αβίαστα και ευχάριστα στη μάθηση.

Ένα σχολείο όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση δε θα προσφέρει απλά γνώσεις στα παιδιά αλλά θα ικανοποιεί παράλληλα και μία από τις βασικές τους ανάγκες, αυτή του παιχνιδιού. Με το παιχνίδι ως μέθοδο διδασκαλίας το σχολείο θα καταστεί για τους μαθητές ένας χώρος μαγικός όπου θα ζουν και θα μαθαίνουν με χαρά και δημιουργικότητα όπως αρμόζει στα παιδιά!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »