ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επτά κυματοθραύστες θα κατασκευαστούν στην Ορόκλινη

Επτά κυματοθραύστες θα κατασκευαστούν στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής, μετά τη σχετική διαβεβαίωση που έλαβε από τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι «σε συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, με πρωτοβουλία του υπουργού Γιάννη Καρούσου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του. Ο Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε πως το αίτημά μας για κατασκευή των κυματοθραυστών στην περιοχή της Ορόκλινης έχει εγκριθεί και μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο θα προχωρήσει στην προκήρυξη των προσφορών για το έργο».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, θα ανακατασκευαστούν κάποιοι από τους υφιστάμενους κυματοθραύστες, θα κατασκευαστούν νέοι και θα απομακρυνθεί ο βραχίονας που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Lebay».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φακοντής είπε πως «πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναζωογονήσει την περιοχή, αφού κυρίως θα προστατευθεί η παραλία, αλλά και οι περιουσίες του κόσμου από τη διάβρωση, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί μια διαφορετική όψη στον χώρο. Ακόμα με τα έργα που θα κατασκευαστούν θα αναδημιουργηθεί η παραλία της Ορόκλινης η οποία χάθηκε λόγω της μεγάλης διάβρωσης που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές του 2021, η ολοκλήρωσή τους υπολογίζεται σε 24 μήνες και θα κοστίσει περίπου τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ. Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου πιστεύουμε ότι η παραλία της Ορόκλινης θα ξαναβρεί τον παλιό της εαυτό».

Ο κοινοτάρχης ανέφερε επίσης πως ζήτησε να ενημερωθεί από τον υπουργό Μεταφορών «για την πορεία δύο έργων, συγκεκριμένα τη Γ’ Φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που αφορά την Ορόκλινη. Όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν οι προσφορές για το συγκεκριμένο έργο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην υποβολή σχετικών μελετών από ορισμένα κυβερνητικά τμήματα».

Σημείωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τα αρμόδια τμήματα, ενημερώθηκε πως η μία μελέτη έχει ήδη αποσταλεί, ενώ η δεύτερη θα σταλεί εντός της εβδομάδας. Η προσφοροδότηση του έργου θα προχωρήσει κανονικά με στόχο το πρώτο εξάμηνο του 2021 να ξεκινήσει η κατασκευή της Γ’ Φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Το δεύτερο έργο αφορά «το αίτημα της κοινότητας για τοποθέτηση διαφανών ηχοπετασμάτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, στο ύψος της Ορόκλινης όπου υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και πάρα πολλά σπίτια βρίσκονται κοντά στο δρόμο. Είναι υποχρέωση του κοινοτικού συμβουλίου να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής λόγω του αυξημένου θορύβου που δημιουργείται από τον αυτοκινητόδρομο».

Σύμφωνα με τον κ. Φακοντή, «ο υπουργός Μεταφορών έδειξε κατανόηση στο αίτημα της κοινότητας και έχουμε συζητήσει ορισμένα θέματα και τακτικές που θα ακολουθήσουμε, προκειμένου να κατασκευαστούν τα διαφανή ηχοπετάσματα».

Σχετικά νέα

X
Translate »