Εκπαίδευση

Κοινό μέτωπο για τις τετράμηνες

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το κοινό μέτωπο που έχουν συστήσει ΟΕΛΜΕΚ και οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης αναφορικά με το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων για τους τελειόφοιτους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, έχει επισφραγιστεί με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Όπως είχε γράψει προ ημερών ο «Φ», τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, τάσσονται υπέρ της αναστολής της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνου για τη Γ’ Λυκείου κατά τη νέα σχολική χρονιά, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος για ουσιαστικό διάλογο με στόχο την εξεύρεση νέου τρόπου πρόσβασης στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. 

Στην κοινή τους επιστολή ΟΕΛΜΕΚ και Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, την οποία απέστειλαν στον Πρόδρομο Προδρόμου, ζητούν τα ακόλουθα:

>> Αναστολή των ενιαίων απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-2022.

>> Εφαρμογή του υφιστάμενου και δοκιμασμένου θεσμού των Παγκύπριων Εξετάσεων και κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, με τον τρόπο που λειτούργησε με επιτυχία μέχρι και τη φετινή σχολική χρονιά.

>> Αξιοποίηση του χρόνου που θα προκύψει για την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου, με όλους τους επηρεαζόμενους φορείς, για τον τρόπο αξιολόγησης των τελειόφοιτων μαθητών, που να εξυπηρετεί τόσο την απόλυση και την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια όσο και τον διαμορφωτικό σκοπό της αξιολόγησης, ο οποίος εισηγούμαστε να εφαρμοστεί από τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Σημειώνεται παράλληλα ότι οι δύο φορείς καλούν τον αρμόδιο Υπουργό όπως συγκαλέσει άμεσα και σε κοινή συνεδρία τα Συμβούλια Δημοτικής-Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Η ΟΕΛΜΕΚ και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, συζήτησαν τα δύσκολα και πρωτοφανή δεδομένα της πανδημίας, που επηρέασαν ήδη τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές και αναμένεται να επηρεάσουν και την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022. Προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές με βάση τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2017, θα αναγκαστούν να παρακαθήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 σε τρεις εξετάσεις, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το γεγονός αυτό και εσείς ο ίδιος το αναγνωρίσατε τόσο δημοσίως όσο και σε συναντήσεις που πραγματοποιήσατε μαζί μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τον κ. Προδρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΕΛΜΕΚ συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλο Μυλωνά και τον βουλευτή μέλος της Χρύσανθο Σαββίδη, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της αναστολής των εξετάσεων. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, μεταφέρθηκε στην οργάνωση ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Σχετικά νέα

X
Translate »