Γενική Επικαιρότητα

Επόμενο Νέα απάτη στο όνομα του ταχυδρομείου – Τι αναφέρει το μήνυμα (εικόνα)

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στο κοινό σχετικά με νέα απάτη με μηνύματα που αφορούν στην ταχυδρομική αποστολή πακέτων και αποσκοπούν στην κλοπή χρημάτων και προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, μηνύματα αποστέλνονται τηλεφωνικά και αναφέρονται στην αποστολή πακέτων μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, για τα οποία όπως ψευδώς αναφέρεται στα μηνύματα, πρέπει πρώτα να καταβληθούν δασμοί, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η παραλαβή των πακέτων. Τα τηλεφωνικά μηνύματα περιέχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, τον οποίο καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν/ ακολουθήσουν, ώστε να διευθετήσουν την πληρωμή των δασμών.

Πολίτες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα, προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ΜΗΝ επιλέγουν/ ακολουθούν τους συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς τους και υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων τους.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτες πράγματι αναμένουν την παράδοση ταχυδρομικών δεμάτων, συστήνεται όπως ελέγχουν για την πορεία των δεμάτων τους, είτε με επικοινωνία με τον πωλητή ή αποστολέα των δεμάτων, είτε με επικοινωνία με την εταιρεία ταχυμεταφορών μέσω της οποίας διεκπεραιώνεται η αποστολή, νοουμένου ότι γνωρίζουν ποια είναι η εταιρεία.

Σχετικά νέα

X
Translate »