Έχουμε θέμα

Επιβάλλεται να δημιουργηθεί ξανά η αυτομίσθωση ποδηλάτων του Δήμου

Του Αλέξανδρου Ηλία

Η αυτομίσθωση ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν πολλές πόλεις ανα τον κόσμο. κυρίως όσες χαρακτηρίζονται τουριστικές.

Στην Κύπρο ήδη σχετικό δίκτυο έχουν αναπτύξει η Λεμεσός και η Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία, εμπλουτίζοντας παράλληλα το τουριστικό τους προϊόν. Συγκεκριμένα στη Λεμεσό, το δίκτυο έχει αναπτυχθεί στον παραλιακό δρόμο όπου έχουν δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομοι, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ντόποιους και τουρίστες να απολαμβάνουν τις βόλτες τους και να διακινούνται εύκολα, απλά και με χαμηλό κόστος. H όλη υποδομή διαθέτει 22 σταθμούς ενοικίασης και 172 ποδήλατα.

Η προσπάθεια στην πόλη μας που απέτυχε

Ανάλογη προσπάθεια στην πόλη μας έγινε επι Δημαρχίας Λουρουτζιάτη, όμως κράτησε πολύ λίγο καθώς τα ποδήλατα και γενικά η αρχική υποδομή που στήθηκε, καταστράφηκε ελέω ανευθυνότητας και λέμε ανευθυνότητας γιατί το να μην καταφέρεις να συντηρήσεις λίγα ποδήλατα μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η τότε προσπάθεια έγινε σε μια προσπάθεια να προσφέρεται η ευκαιρία στους τουρίστες και στους ντόπιους να διασχίζουν τη διαδρομή από τις παγωταρίες , Τάσου Μητσόπουλου, Πιαλέ Πασιά και Φοινικούδες αφού η όλη διαδρομή διαθέτει ποδηλατόδρομο.

Δυστυχώς η προσπάθεια έμεινε κάπου στη μέση. Οι φωτογραφίες που είχε εξασφαλίσει η σελίδα μας από το σημείο ενοικίασης στο χώρο στάθμευσης των παγωταρίων, απλά επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό που αναφέραμε πιο πάνω…ανευθυνότητα και χαμένα χρήματα.

 

Ποτέ δεν είναι αργά

Τρία χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει στην πόλη και ειδικά σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από Φοινικούδες μέχρι Μακένζυ. Η Τάσου Μητσόπουλου σφίζει από ζωή την καλοκαιρινή περίοδο, η Πιαλέ Πασιά το ίδιο ενώ ο τουρισμός μας έχει ανέβει αισθητά. Να μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας προσφέρεται για ποδήλατο λόγω και του μεγέθους της.

Είναι καιρός Δήμος και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να αγγίξουν ξανά το θέμα και ναι να γίνει μια νέα προσπάθεια η οποία θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες της πόλης μας και να ενισχύσει την καλή προσπάθεια που γίνεται στην προσέλκυση επισκεπτών.

Αναμένουμε δράση για να δούμε ξανά στους δρόμους της πόλης  μας οικογένειες να απολαμβάνουν τις βόλτες τους ποδηλατώντας, μια εικόνα που στη Λεμεσό την βλέπεις καθημερινά όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία…

Επιμέλεια
Συντακτική ομάδα 

Σχετικά νέα

X
Translate »