Γενικά

Επιστολές για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αθηένου, απέστειλε ο Δήμος προς Υπουργεία και Υπηρεσίες

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σε επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού Θέμη Παπασολομώντο αναφέρει ότι  το πρόβλημα της ροής λυμάτων από τη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου σε παρακείμενα κτήματα δεν έχει επιλυθεί και μάλλον επιδεινώθηκε.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Ως Υπουργείο θα προβαίνατε σε κάποιες ενέργειες προς τις βιομηχανίες για επίλυση του προβλήματος. Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρξε καμιά βελτίωση. Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος με τις βιομηχανίες, πιθανώς σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, για να επιλυθεί το πρόβλημα. Η οπτική οχληρία, αλλά και εκείνη και λόγω των οσμών, είναι αυτή την περίοδο μεγάλη και τα παράπονα του κοινού συνεχόμενα και αυξανόμενα», σημειώνει.

Σε επιστολή του στον Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιο Χατζηβασιλείου, ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρει ότι ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου ολοκληρώθηκε από το 2019 και παραμένει κλειστός.

«Τα παράπονα που λαμβάνουμε συνέχεια από το γεγονός ότι ο Σταθμός δεν τέθηκε σε λειτουργία είναι πολλά και αυξήθηκαν αυτή την περίοδο με την έναρξη της θερινής περιόδου και από μικρές φωτιές που έκαναν την εμφάνισή τους, αποδεικνύοντας επιτακτική την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Σταθμού. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα ο Σταθμός να τεθεί σε λειτουργία και η ασφαλτόστρωση εξωτερικού χώρου και η τέλεση των εγκαινίων μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο», προσθέτει.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή και τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρει ότι το Τοπικό Σχέδιο Αθηένου «έπεσε» λόγω αγωγών στα δικαστήρια και προσθέτει ότι η ταλαιπωρία πολλών Αθηενιτών, που θέλουν να κτίσουν κατοικία, να ανεγείρουν φροντιστήρια κλπ είναι μεγάλη, αφού με το Τοπικό Σχέδιο που «έπεσε» μπορούσαν, ενώ με την ακύρωσή του και την ισχύ του προηγούμενου δεν μπορούν.

«Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.  Παράλληλα, αναμένεται η δημοσίευση της νέας κτηνοτροφικής ζώνης που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οχληρών κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται πολύ κοντά στον οικισμό. Υπήρξε υπόσχεση για επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου ως τον Νοέμβριο του 2019. Έγινε συνεδρίαση του Πολεοδομικού Συμβουλίου που εξέτασε το θέμα, αλλά έθεσε κάποια ζητήματα το Τμήμα Περιβάλλοντος και το θέμα της δημοσίευσης καθυστερεί αδικαιολόγητα. Ακόμη δεν διαφαίνεται πότε θα γίνει η δημοσίευση. Αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊου, υπάρχουν έτοιμα σχέδια για ανέγερση τουλάχιστον 6 κατοικιών, ενός φροντιστηρίου και 2 κτηνοτροφικών μονάδων, που θα μπορούν να αδειοδοτηθούν με τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου», προσθέτει.

Σημειώνει ότι η  επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου καθυστερεί για ασήμαντους λόγους και ειδικά γιατί αναμένονται για μήνες κάποιες απόψεις του Τμήματος Περιβάλλοντος προς το Πολεοδομικό Συμβούλιο.

«Είναι παράκλησή μας να εξασκήσετε την επιρροή σας προς το Τμήμα Περιβάλλοντος, ώστε επιτέλους να δοθούν οι απόψεις του άμεσα και να καταστεί δυνατή η επαναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου, που θα δώσει μιαν ομολογουμένως οικονομική  δραστηριότητα στην περιοχή και θα βοηθήσει άμεσα και την οικονομία του τόπου μας γενικότερα, σ’  αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούμε», συμπληρώνει.

Σχετικά νέα

X
Translate »